Professor: Staten betaler alt for meget for lavbundsjorder
Det går ud over statskassen, CO2-udledningen og vandmiljøet, når regeringen vil bruge to mia. kr. på omlægning af lavbundsjorder over de kommende år. Staten kommer nemlig til at betale alt for meget per hektar, mener vandmiljøprofessor.
Jetfuel fra overskudshalm kan forsyne halvdelen af den danske luftfart
Halm rummer et enormt potentiale for begrænsning af CO2-udledningen og løsrivelsen fra fossile brændstoffer. Nu skal den ind i klimakampen, mener forskere.
Mads Nipper ny topchef i Ørsted – Sådan har han arbejdet med digitalisering i Grundfos
Fra nytår skifter Mads Nipper posten som koncernchef i Grundfos ud med en ny toppost i energivirksomheden Ørsted. Læs eller genlæs interview i Ingeniørens Profilmagasin, hvor han fortalte om sine strategiske overvejelser i pumpevirksomheden.
Kronik: Brug forbrændingsanlæggene intelligent i stedet for at skrotte dem
Niels Haugaard er direktør i Hammel Fjernvarme Illustration: Privatfoto Et næsten samlet folketing har bedt KL om at udarbejde en liste over de forbrændingsanlæg, der skal nedlukke…
Eksperter advarer: Stor sundhedsrisiko ved privat vandbehandling
Forskere fra DTU Miljø opfordrer politikerne til at regulere markedet for private blødtvandsanlæg. SF rejser sagen over for ministeren.
Betalingszone i København i pipelinen: »Det kan være med til at finansiere ladestandere«
Kørselsafgifter kan også komme til at spille en rolle i den næste delrapport fra Kommissionen for grøn omstilling af personbiler. Kommissionen forestiller sig, at kørsel i miljøzoner kan være med til at finansiere ladestandere.
Zombie-brande i Arktis udledte fem gange danmarks CO2-udslip
Klimaforskere er overraskede, alarmerede og dybt bekymrede over rekordhøje CO2-udledninger fra Arktis. Nyeste tal viser 35 procent stigning efter et rekordår.
Klimafond klar: 25 milliarder skal bruges til nye klimaløsninger
Nu skal pengene fra Danmarks Grønne Fremtidsfond ud at arbejde gennem fire eksisterende fonde. Dansk Erhverv efterlyser flere midler målrettet de grønne iværksætterne
Fra 300 til 15 mand: H.C. Ørsted Værket er blevet 100 år, ren og automatisk
H.C. Ørsted Værket har holdt københavnerne varme siden 1920, og i den tid er kraftvarmeværket både blevet renere for miljøet og mere automatiseret. Men udviklingen har også haft en pris.
Efter årtiers spekulation: Forskere finder spor efter muligt liv på Venus
Venus’ skyer indeholde gasser, som her på Jorden produceres af levende bakterier.
BMW-chef advarer mod at forbyde forbrændingsmotorer
Det vil være uklogt at opgive traditionel motorteknologi, sagde den tyske chef for BMW på et lukket møde med tyske politikere fra partiet CSU. Men selv med e-fuels er forbrændingsmotoren langt mere forurenende end el- og brintbiler
Støttepartier vil have rabatter til plug-in hybrider udfaset hurtigst muligt
Regeringens støttepartier ønsker at afvikle rabatten på plug-in hybrider hurtigere end først planlagt, efter ny undersøgelse viser, at hybridbiler er langt fra at køre grønt.
Genteknologi kan fjerne 33 mio. ton CO2 fra europæisk landbrug
Genmodificerede afgrøder kan hjælpe i kampen om at reduceret udslippet af drivhusgasser fra EUs landbrug. Et nyt studie sætter tal på effekten.
Energibombe: Sætter fart på udfasning af gasfyr
Regeringen har præsenteret en pakke med økonomisk hjælp til danskerne som følge af energikrisen og vil samtidig have udfaset gasfyr.
Hul i lovgivningen giver mulighed for at fælde regnskov
Et hul i lovgivningen giver brasilianske sojadyrkere mulighed for at fælde regnskov for at udvide deres marker, til trods for at det har været ulovligt siden 2006.