Lektor revser Miljøstyrelsen: Hensynsløs forvaltning af slam-dumpning
Ifølge en lektor i marinebiologi ville skaderne på miljøet minimeres, hvis Miljøstyrelsen undlod at give tilladelse til at dumpe slam på lavvandene områder og om sommeren.
Crispr-opfinder får Nobelpris i kemi
Gensaksen Crispr er blevet et både uundværligt - og frygtet - redskab i kampen mod sygdomme og klimaforandringer. I dag modtog opfinderne Nobelprisen i kemi.
To elektroder og et kabel mod iltsvind skal nu afprøves i danske farvande
Iltsvindet i de indre danske farvande tager til. Men nu vil DTU Miljø undersøge en ny teknologi med elektroder, der skal sikre at bakteriernes iltforbrug ikke sker på den iltfattige havbund.
Efter beton-skandale: Bach Gruppen-firma lukker omstridt værk i Nordhavn
Et betonværk i Nordhavn, der angiveligt har leveret beton til skandalebyggeri på Amager, bliver nu lukket ned. Det sker blot en uge efter afsløringen af, at værket tilbage i 2015 fik sit certifikat inddraget.
Havbiolog afliver populær affaldsmyte: Mikroplast er ingen miljøkatastrofe
Danske forskere har for første gang målt koncentrationen af mikroplast i havet ud for Grønland og undersøgt konsekvenserne af plastfoureningen på havmiljøets fødekæde. Projektet viser, at mikroplasten ikke har de frygtede konsekvenser, men snarere er en indikator på generel miljøforurening.
It-koks kan have givet forkerte husdyr-tilladelser
En fejl i et it-system hos Miljøstyrelsen har muligvis betydet, at der er givet tilladelse til husdyrbrug i Danmark på forkert grundlag. Det skriver Miljøminister Lea Wermelin (S) i en orienter…
Podcast: Hvorfor skal vi tvinges til at have en DAB-radio i bilen? Mikroplast er ikke så slemt
Et nyt lovkrav dikterer, at alle indbyggede bilradioer fremover skal kunne modtage DAB. Regeringen har ingen aktuelle planer om at stoppe den ulovlige masseovervågning af danskerne gennem telelogning. Nyt dansk forskningsprojekt viser, at koncentrationen af mikroplastpartikler er langt lavere, end man har frygtet.
Dumpning spreder »død og ødelæggelse« på havbunden: Biolog efterlyser strammere regler
Hvert år dumpes flere millioner kubikmeter bundmateriale fra fjorde og havne direkte i havet. Det er nødvendigt for havnene at komme af med materialet, men fremgangsmåden har store konsekvenser for det lokale havmiljø.
‘Det sker for øjnene af os’: Biologi-forsker anmelder ny, skræmmende natur-dokumentar
Selvom 'Et liv på vores klode’ er fyldt med tragiske ødelæggelser, giver den håb for fremtiden.