Fosfor i fjorden: Forureningen, som det ikke rigtig kan betale sig at rense op
På bunden af mange danske fjorde ligger gamle fosforpuljer, som vil være ekstremt dyre at rense op. Problemet forsvinder af sig selv i løbet af 30 år – især hvis vi begrænser landbrugets fortsatte udledning, siger professor i vandmiljø.
Imens Danmark tøver: Udlandet i fuld gang med at coronaovervåge spildevand
I Holland analyseres spildevand for covid-19-rester helt ned på byniveau. I Stockholm brugte forskere målinger til at modbevise teori om, at en stigning skyldtes testhyppighed.
Firma afprøver ny smittesporing på sig selv: Fandt covid-19 i ansattes afføring
Længe før sygdommen breder sig, kan rester af udskilt virus fra en enkelt medarbejder blandt tusindvis opdages i spildevandet.
I Varde udklækkes tusind nye laks – men de fleste danske vandløb halter bagefter
Et genskabt vandløb i Ansager Å i Varde viser, at vandområdeplanernes tiltag kan virke – men med et år tilbage er Danmark kun 30 pct. i mål med at forbedre vandløbene.
Minister: Danmark – og ikke udlandet – er ansvarlig for iltsvind i fjorde og kystnære havområder
Udenlandske udledninger af næringsstoffer fra landbrug og spildevandsrensning samt transport fra tilstødende farvande spiller en relativt stor rolle for belastningen af de åbne havområder. Men fjorde og og indre områder er vi selv ansvarlige for, fastslår miljøministeren.
Slut med skrotpræmie: Fik ellers »en masse af de mest forurenende dieselbiler« væk fra gaden
Minister varsler nye tiltag mod gamle dieselbiler efter at finanslovspenge til skrotordning ophører fra næste år.
Dansk undergrund afslører: For 500 millioner år siden var et døgn to timer kortere
Jordens rotation er blevet langsommere med tiden.
Spildevandsprøver kan afsløre lokal corona-smitte før udbrud
Dansk virksomhed kan påvise stigning i covid-19-smitte inden de gængse tests og sygdomsudbrud ved at overvåge spildevandet. DTU-professor vurderer, at metoden bedst egner sig til mere langsigtet monitorering og bør spænde bredere end corona.
Skrotning af olie- og gasfyr giver 10 pct. af klimamål – men det er et »betal-forureneren-princip«
Tilskud og almindelig udvikling vil betyde, at udledningen af CO2 fra danske husstandes olie- og gasfyr vil falde med 1,9 millioner ton, viser tal fra regeringen. Men indsatsen bygger på et omvendt miljøprincip, anfører kritiker.
‘Det sker for øjnene af os’: Biologi-forsker anmelder ny, skræmmende natur-dokumentar
Selvom 'Et liv på vores klode’ er fyldt med tragiske ødelæggelser, giver den håb for fremtiden.
Skandaleombruste miljøskibe bliver igen dyrere og mere forsinkede
Konstruktionsfejl og coronavirus får skylden for den seneste forsinkelse og fordyrelse af de omdiskuterede miljøskibe Sif og Frigg, der netop nu ombygges i Faaborg. Prisen er over årene steget fra 24 mio. til 46,5 mio.
Flere trafikuheld i rummet truer: Stor kollision undgået i nat
Natten til fredag var der under 100 meter mellem en død russisk vejrsatellit og dele fra en udtjent kinesisk raket 1.000 kilometer fra jorden. Nye tal viser, at antallet af kollisioner og eksplosioner på grund af rumskrot vil stige de kommende år. Her er tre bud der skal fjerne rumskrot omkring jorden.
Skandaletårn skal have nyt fundament efter krav fra Københavns Kommune
Fagfolk har gennemgået bundpladen på Njals Tårn og mener ikke, den har tilstrækkelig styrke. Derfor skal Bach Gruppen nu etablere et ekstra fundament i kælderen over husets fundament. Desuden skal bygningen sikres mod hård efterårsvind ved bl.a. at facadeplader skal pilles af.
Droner kan blive det næste artilleri i kampen for et bæredygtigt landbrug
Nyt forskningsprojekt med Innovationsfonden i ryggen vil skabe ny metode, der skal sikre, at tørvejorde i landbruget bliver omlagt til klimavenlige naturområder
Efter kronik i Ingeniøren: Nu tørner vandmiljø-forskere sammen i retten
Forskere fra Aarhus Universitet skal nu vidne imod hinanden i retten i Hillerød, hvor professor Stiig Markager er anklaget for “usande” og “æreskrænkende” udsagn.