Cloud-computing udleder lige så meget CO2 som hele flyindustrien: Har du overblik over, hvor beskidt din cloud-løsning er?
En dansk ekspert vurderer, at den globale datacentertrafik udleder syv gange så meget co2 som hele Danmark. Alligevel advarer han mod, at vi i klimaets navn skruer ned digitaliseringen og vores internetforbrug.
Timengo blev stiftet ved et havebord i Ballerup for 15 år siden: Nu vil det danske it-hus være den største Microsoft Azure-partner i Danmark
Det danske cloud- og IoT-hus Timengo vil bide skeer med de største Microsoft-partnere i Danmark. Om to år skal omsætningen hedde en kvart milliard kroner, og den ambition skal lykkes ved et stringent fokus på mellemstore virksomheders overgang til Microsoft Azure.
Flere trafikuheld i rummet truer: Stor kollision undgået i nat
Natten til fredag var der under 100 meter mellem en død russisk vejrsatellit og dele fra en udtjent kinesisk raket 1.000 kilometer fra jorden. Nye tal viser, at antallet af kollisioner og eksplosioner på grund af rumskrot vil stige de kommende år. Her er tre bud der skal fjerne rumskrot omkring jorden.
Danmark tilslutter sig alligevel kæmpe EU-aftale om cloud efter procedurefejl
Det viser sig nu, at Danmark alligevel støtter op om det store cloud-samarbejde i EU, som netop er blevet indgået. Ifølge Erhvervsministeriet er der sket en procedurefejl. “Det er meldt til Kommissionen, at Danmark har tiltrådt cloud-deklarationen,” lyder det.
EU vil poste 74 milliarder kroner i europæisk cloud-samarbejde: Kun Danmark og Cypern nægter at skrive under
EU’s planer om en fælleseuropæisk cloud-infrastruktur er nu blevet særdeles konkret, efter at alle EU-lande - på nær Danmark og Cypern - har underskrevet en aftale om at poste op mod 10 milliarder euro i projektet.
Skrotning af olie- og gasfyr giver 10 pct. af klimamål – men det er et »betal-forureneren-princip«
Tilskud og almindelig udvikling vil betyde, at udledningen af CO2 fra danske husstandes olie- og gasfyr vil falde med 1,9 millioner ton, viser tal fra regeringen. Men indsatsen bygger på et omvendt miljøprincip, anfører kritiker.
Aarhus-forskere slår fast: Du redder ikke klimaet ved at spise økologisk
Klimabelastningen fra økologisk kost er stort set den samme som fra konventionelt dyrket mad. Der er til gengæld store CO2-besparelser at hente, hvis man skifter mellem fødevaregrupper og eksempelvis dropper kødet.
Forslag om øget it-kontrol i det offentlige: »Det her stykke arbejde SKAL laves«
Offentlige myndigheder bør alle arbejde efter endnu en ISO-standard, mener Rådet for Digital Sikkerhed. Formålet er at lette arbejdet med GDPR, men myndighederne er fortsat på sjette år ikke tilnærmelsesvis lykkedes med at implementere en nuværende obligatorisk ISO-sikkerhedsstandard.
Din telefon bliver hurtigere og hurtigere: Men kan udviklingen fortsætte?
Ja, men udviklingen foregår ikke inde i selve telefonen.
Risiko for kollision i rummet i nat: ‘Det kan sammenlignes med de største, vi har set’
En russisk satellit kan støde sammen med et stykke af en kinesisk raket i nat.
Klimaforandringer i Arktis hæver landjorden i Danmark
Forskere ved DTU Space kortlægger mindre vandstigning langs de danske kyststrækninger. Arktis smeltende ismasser hæver nemlig landjorden mere end hidtil antaget
Sverige sætter turbo på elektrificering af transporten: 2.000 km vej skal have elskinner inden 2030
For at nå sine klimamål vil den svenske regering og støttepartier etablere en elektrificerings-kommission, der skal øge tempoet på elektrificering på transportområdet; blandt andet med e-roads til tung trafik
Kun 25 procent af de danske myndigheder lever op til minimumskrav om it-sikkerhed: Se listen her
Tre ud af fire danske myndigheder lever ikke op til alle de minimumskrav til it-sikkerheden, som Digitaliseringsstyrelsen sammen med Center for Cybersikkerhed sidste år lagde frem.
Langt mindre end lovet: Regeringen forventer kun 500.000 tons CO2-reduktion fra Aalborg Portland
Vækst hos Aalborg Portland vil ifølge regeringens forventninger betyde, at en stor del af virksomhedens stort anlagte CO2-reduktioner bliver til varm luft, vurderer Energistyrelsen.
Ved at redde bare 15 procent af naturen, kan vi sikre mere end halvdelen af verdens truede arter
Samtidig kan mere natur suge store mængder CO2 ud af atmosfæren.