Forskere: Trods politiske tiltag kan plastforureningen være fordoblet i 2030
Hvis vi for alvor skal nedbringe plastikforureningen, kan vi ikke nøjes med effektiv affaldshåndtering. Vi er nødt til at skrue produktionen af plastik ned.
Replik: Fremstilling og brug af kemiske stoffer skal ske mere bæredygtigt
Hans Christian Mengel er formand for branchen Kemi & Life Science, Marianne Lyngsaae er Quality Manager og REACH- & biocidrådgiver i Brenntag Nordic A/S, og Jakob Zeuthen er miljø…
PODCAST: Vand-, sol- og vindkraft skal gøre Grønland grøn
Med massive investeringer i alternative energiformer arbejder Grønland sig hen mod CO2-neutralitet. Skal energi til fremdrift af busser og lastbiler lagres i batterier eller som brint i tryktanke?
Grønland vil være grøn: Affald skal sejles 2600 kilometer
Fire ud af fem grønlandske kommuner er gået sammen om at opføre to store affaldsforbrændingsanlæg, som alt husholdningsaffald skal sejles til.
Intelligent kamerateknologi skal rense plasten før genanvendelse
Aarhus Universitet har fået millionstøtte til et nyt forskningsprojekt, der skal udvikle ny sensorteknologi til avanceret identifikation og udsortering på polymerniveau sammen med Dansk Affaldsminimering, Plastix og Vestforbrænding.
Forskere: Cigaretskod kan gøre byggematerialer mere bæredygtige
Australske forskere har påvist, at cigaretskod kan bruges som tilsætning til produktionen af ler til teglsten, hvilket både sænker klimapåvirkningen og løser et affaldsproblem.
Stor forskel på vores affaldsgebyrer: Service og bæredygtighed koster
I landets dyreste kommuner betaler borgerne næsten dobbelt så meget for at få håndteret deres affald, som de gør i landets billigste. Forskellen kan dog forklares gennem store lokale forskelle i serviceniveau og udrulningsgraden for sortering ved husstanden.
Oslo får de første automatiske gadefejere
Autonom gademaskine fejer, opsamler visne blade, spuler og desinficerer. Snart kører maskinerne i selvstyrende flokke.
Risiko for kollision i rummet i nat: ‘Det kan sammenlignes med de største, vi har set’
En russisk satellit kan støde sammen med et stykke af en kinesisk raket i nat.
Forbrændingsanlæg kan ikke følge med – nu skal mink i massegrave
Det viser sig, at mink har en »rigtig god« brændværdi efter at affaldsforbrændingsanlæg i hele Danmark er begyndt at modtage nedslåede minkbesætninger til destruktion.
Replik: Ingeniøren tager fejl om Grøn Gas Lolland-Falster
Energinet skriver om artikel og leder på ing.dk vedrørende bygning af naturgasledning fra Sjælland til Lolland-Falster.
Nu begynder byggeriet: Fliskedel og varmepumpe skal udgøre fremtidens fjernvarme i Esbjerg
Det kulfyrede Esbjergværk bliver i 2023 erstattet af grønnere teknologier. Første fase af projektet omfatter blandt andet Danmarks største havvandsbaserede varmepumpe.
Affaldssortering i 10 fraktioner giver kun en lille og meget dyr CO2-gevinst
15.000 kroner kan spare ét ton CO2. Det er prisen for klimagevinsten med folketingets vedtagne affaldssortering i 10 fraktioner. Samtidig vokser borgernes regning for den nye ordning.
Kronik: Fangst og lagring af CO2 er kendt og afprøvet teknologi
Henrik O. Madsen er bestyrelsesformand i Aker Carbon Capture, og Johan Byskov Svendsen er leder af forretningsudvikling i Ineos Oil and Gas Denmark Illustration: Privatfoto Regeringens…
PODCAST: Mink har en god brændværdi. Tesla bygger gigafabrik på rekordtid
Affaldsselskaberne kan slet ikke følge med til de store mængder mink, der skal destrueres. Bunddyr bliver kønsforvirrede, når der dumpes giftigt slam. Ny Tesla-fabrik med 10.000 ansatte skal spytte en halv million elbiler ud om året.