Bagsiden: Hvad er dette for en genstand?
Museumsinspektøren på Nationalmuseets afdeling for Forskning, Samling og Bevaring, Jørgen Walseth, er stødt på en udfordring, som han meget gerne vil have jeres hjælp til at løse. Det dreje…
Podcast: Lær om slangegift, tarmbakterier og nanoteknologi
Podcastserie fra DTU åbner døren til laboratorierne og giver et indblik i forskningens mangfoldige verden.
Derfor er champagne og østers et godt makkerpar
Og hvorfor er skinke og ost en fremragende kombination? Det har tre forskere fra Københavns Universitet nu en videnskabelig forklaring på.
Mikrober på minearbejde på rumstationen
Bakterier kan udvinde sjældne jordarter fra basalt. Nu er teknikken afprøvet ved svag tyngdekraft, som svarer til forholdene på Månen og Mars.
PODCAST: Disse nye teknologier skal afløse den svinende bunkerolie i skibe
Den fede, forenende bunkerolie skal være fortid i skibsfarten. Nye, grønne brændstoffer som gas og ammoniak kan være afløseren, ligesom sejl, elmotorer og Flettner-rotorer står klar i kulissen. Tilbage på landjorden har vi samlet en række nykomponerede lyde til elbiler.
3 er klar med 5G i december i København – og ruller ud til resten af landet inden 2022
Teleselskabet 3 tror på at 5G vil betyde “revolutionerende hastigheder” og “banebrydende nye oplevelser” - begynder udrulningen i december
Indlægget 3 er klar med 5G i december i København – og ruller ud til resten af landet inden 2022 blev først udgivet på iNPUT.
…
Rapport: Megaprojekter risikerer at skubbe verdens skove forbi »farligt vendepunkt«
Enorme vej-, minedrift og energiprojekter planlægges eller er ved at blive bygget i nogle af verdens vigtigste skovområder. »De her store projekter kan skubbe os over kanten,« lyder det fra medforfatter på ny rapport.
Toy Story fylder 25 år: Sådan revolutionerede den filmbranchen
Toy Story har ikke kun haft betydning for tegnefilm, men for hele filmbranchen.
Halvvejs til Mars: Her er 60 sekunders lyd fra rummet
NASA har fået de første lydfiler retur fra en dansk-produceret mikrofon der er monteret på Perseverance roveren på vej til Mars med DTU-instrumenter ombord. Lyden er opfanget ved hjælp af mekaniske vibrationer.
Spørg Fagfolket: Hvorfor satser man ikke på vertikale vindmøller?
En læser har set nogle vertikale vindmøller og er imponeret over designet. Hvorfor har vi ikke flere af dem? Det svarer vindmøllepionér Henrik Stiesdal på.
Roman fra ingeniør: »Det er megasjovt at fortælle en historie, der kunne være sand«
Evnen til at opfatte og huske detaljer er vigtig for Thomas Rud som trafiksikkerhedsrevisor, og den er kommet ham til gode som forfatter til en roman.
Helsefysiker: Så meget stråling kan mennesker klare
Hvor meget stråling skal der egentlig til før man bliver syg? Og kan vi forvente, at vi vil se en masse japanere med cancer om nogle år? Dansk helsefysiker giver svarene på det og meget mere her.
Wikipedia vil sælge sit indhold til virksomheder
Wikimedia lancerer et nyt kommercielt produkt, der blandt andet skal levere indholdsændringer i realtid til kommercielle brugere. Man vil dog stadig tilbyde gratis ‘data dumps’ af indholdsændringer hver 14. dag.
Wikipedia på vej med ny betalingstjeneste: Vil have tech-giganterne til at hoste op
Apple, Google, Amazon og Facebook har nydt godt af den gratis information, der er tilgængelig på Wikipedia. Men det vil Wikipedia nu lave om på. Derfor lanceres en ny betalingstjeneste, der skal få tech-giganterne til at hoste op.
ITU-professor skal give danskerne troværdig it-viden i nyt opslagsværk
Fra den 25. maj har man kunne tilgå viden på lex.dk, der er en onlineplatform redigeret af førende forskere.