Status: Her er lægernes stærkeste våben mod Covid-19
Hypen om Remdesivir er forstummet, mens nye covid-19-behandlinger er på vej. Ingeniøren gør status over de mest lovende behandlinger og forskningen i nye medikamenter.
Niels Bohr Institut advarer: Vandstanden stiger mere end hidtil antaget
Ny forskning forudser en stigning i verdenshavene på op imod 1,35 meter frem mod 2100. Det er en væsentlig større stigning end tidligere beregnet.
Svenske forskere: Fyld overskudstræ på den tunge trafik
Ny forskning viser, at resttræ fra skovdrift kan reducere udledningen af drivhusgasser fra den tunge trafik i Sverige med op til 94 procent.
DK Hostmaster hæver prisen på .dk-domæner: Vil investere i forskning og sikkerhed
DK Hostmaster, der administrerer danske internetdomæner, varsler nu en prisstigning på alle adresser, der slutter med .dk.
Svampe i kosten øger optagelsen af D-vitamin
Et nyt forskningsprojekt har fundet endnu flere fordele ved at spise svampe.
Leder: Aarhus-sag afslører farlig fejlkultur blandt forskere
Ordene ‘redeskidere’ og 'bavianer’ optræder i en verserende sag om forskningsfejl og intern kritik på Aarhus Universitet, som Berlingske har beskrevet gennem de seneste uger. …
England forbereder klimatopmøde - og åbner kulmine med landets største CO2-udledning
Mens den britiske regeringen forbereder det internationale klimatopmøde COP26, er det besluttet at åbne en ny kulmine, der vil udlede 400.000 ton CO2-ækvivalenter om året.
PODCAST: Klodens befolkning vokser – hvilket land bliver størst?
Vi har kurs mod ca. 10 milliarder jordboer, inden befolkningstallet topper i 2100, men samtidig vil magtfulde lande få halveret deres befolkningstal. Hør om det i ugens Transformator, hvor vi også skal nørde brint.
Regeringen siger ja til ny gasledning til Lolland
Beder Energinet om at bygge gasledningen til Lolland til 925 mio. kroner af hensyn til Nordic Sugar og fastholdelse af områdets arbejdspladser
Derfor rydder dansk forskning i voldsomme kæmpe-lyn internationale forsider
De ‘blå kæmpelyn’ springer 50 kilometer op i atmosfæren - og ændrer den.
PODCAST: Indavlede AI-systemer er fulde af fordomme og beskidte data
I stedet for at starte fra bunden kan udviklere af AI-modeller nu hente en enorm model. Prisen er, at dens mange fejl og bias nedarves. Præstationsingeniør i Team Danmark fortæller, hvordan han optimerer skøjterne til Danmarks OL-hold.
Rocklegende-exit koster Spotify over 13 mia. kroner - recordere.dk
Efter Neil Young bad flere store navne om at få deres musik slettet på Spotify. Det kostede på bundlinjen. Hvis der er noget, folk med penge i aktier og deres børsmæglere ikke kan lide, så er det usikkerhed. Det fik verden endnu en demonstration af før weekenden, hvor Spotifys aktieværdi faldt med
Simpel, 3D-printet drone udforsker de dødsensfarlige gletsjersider
AU-studerende har konstrueret en autonom sonde, der kan droppes med en drone og måle saltindhold, tryk og temperatur i havet helt tæt på indlandsisens gletsjere. Til en tiendedel af prisen for eksisterende udstyr. Og så er den printet på et køkkenbord.
Her bliver den internationale rumstation dumpet i 2031
ISS er gået ind i sit sidste årti, inden stationen bliver smidt ned over Point Nemo.
PODCAST: Sådan afslørede Ingeniøren, at Benny Engelbrecht puttede med CO2-tal
Efter at transportministeren måtte trække sig, ser vi i ugens Transformator på hele forløbet, hvor CO2-udledning på fem millioner ton forsvandt op til de politiske forhandlinger om regeringens infrastrukturpakke og først dukkede op, da Ingeniørens journalister fik gravet dem frem.