900.000 danske engangskopper ender i havet hvert år Engangsplast i havene stammer ikke kun fra åbne lossepladser i fjerne lande. Også danske kopper, gafler og madindpakning finder vej til havene, estimerer miljøorganisation. Dansk forsker er enig, men tager organisationens beregninger med et gran salt.
Grænseværdi for dieselpartikler skærpes: Ikke et problem, siger DSB Efter et halvt år med en grænseværdi på 50 µg/m3 for dieselpartikler i arbejdsmiljøet ser den nu ud til at blive sænket til 10 µg/m3 fra 1. juli. Det bliver dog ikke noget problem forsikrer DSB, der fortsat råder over flere dieseltog med høj eksponering.
Bog: Dansk innovation fra milliardsucceser til sexlegetøj og kuldsejlede lerduer I bogen Investering i innovation og iværksætteri – Erfaringer fra 20 år med innovationsmiljøer i Danmark går forfatteren i dybden med dansk innovationspolitik i almindelighed og med en række virksomheder, der klarede skærene eller gik på grund.
Partier presser miljøminister om PFOS: »Vi har ikke tillid til overblikket« De statslige myndigheder har ikke reageret tilstrækkeligt på forureningssagen fra Korsør, hvor PFOS-holdigt brandskum har nået kød, vand, jord og borgere, mener SF. Miljøordfører Signe Munk kalder sagen en prisme på et ineffektivt system.
Ny aftale slukker håbet om, at ingeniøruddannelser kan slippe for udflytning En bred politisk aftale om udflytning af uddannelser har strammet regeringens oprindelige udspil. Kravet er nu mindst 5 procent udflytning eller nedlægning af uddannelsespladser i de store byer. Der er ikke længere lagt op til, at visse uddannelser kan friholdes.
Ugens debat: Opdatering af Tesla førte til en nedgradering Danske Tesla-ejere kan nu deltage i et gruppesøgsmål mod Tesla, som kritiseres for med en opdatering at have forlænget ladetiden og forringet rækkevidden for ældre Model S-biler. Debatten under artiklen på ing.dk handlede ikke kun om biler – også om andre produkter, der forringes med software-‘opdateringer’.