Naturbeskyttelse eller grøn omstilling: Klimaet overhaler Aukens miljøarv
Da Danmark pressede på for skrappe EU-naturregler i 1990’erne, havde ingen tænkt på, at det ville ramme mulighederne for at sikre borgerne mod konsekvenserne af klimaforandringer.
Debat: Skal vi have atomkraft i Danmark?
Er atomkraft bedre til at afværge klimakrisen end vind, sol, biomasse og andre VE-teknologier? En ny forening anbefaler, at vi dropper alle planer og i stedet bygger 12 atomkraftværker – IDA mener i sit Klimasvar 2045, at en udbygning med VE kan nå klimaneutralitet i 2045. Vi bedt parterne om en uddybning.
Chipkrise buldrer derudaf: Fupmagere tilbyder falske mikrochips
Komponentkrisen fortsætter langt ind i 2022. Nu med falske mikrochips op, som enten er genbrugte eller slet ikke fungerer.
‘Urørlig natur’ er en illusion: Erosion og oversvømmelser kender ikke til naturbeskyttelse
Dogmet om den urørlige natur holder ikke, for højere vandstand og andre følger af klimaforandringer ændrer også naturen. Derfor må Danmarks og EU’s naturregler inddrage et mere fleksibelt og langsigtet natursyn, påpeger fagfolk.
EU-krav om naturbeskyttelse bremser dansk kystsikring
Diger og sluser mod oversvømmelse bliver forsinket eller helt forhindret af EU’s Natura 2000-regler. Minister er enig med kritikere i behov for at se på revision af regler og andre tiltag.
Leder: Luk for dødens bruser – Danmark er et uland, når det handler om legionella
Vi har et bekymrende problem med legionella herhjemme – en bakterie som typisk smitter via varmtvandssystemer, og som har liv på samvittigheden. Får man vanddamp i lungerne med bakterien, kan m…
Klimavenlig mad for kødspisere: Få små mængder ko og gris til at smage af mere
I erkendelse af, at flertallet af danskerne ikke gider leve af grøntsager alene, har kok og fysiker forfattet en gratis kogebog for fleksitarer med fokus på lokkende smag.
Ugens debat: Skal der sættes strøm til vejene?
Som Ingeniøren skrev i seneste udgave, er der forsøg i gang med strømforsyning af elektriske lastbiler på motorvejene. Idéen affødte debat blandt læserne på ing.dk, som ikke var helt vilde med den.
Netto satte klimamærker på varerne og så faldt salget af oksekød
Et nationalt klimamærke vil kunne være på plads i 2023, lyder det fra Netto. Andre er mere skeptiske.
OPEC spår olie som førende energikilde i årtier
En voksende befolkning og en ekspanderende middelklasse i lande som Kina og Indien vil føre til øget efterspørgsel på olie og fastholde råolie som verdens førende energikilde frem mod 2045, hedder det i ny rapport fra Organisationen af olieeksporterende lande, OPEC.
Amazon giver servicerobotter i hjemmet ny chance : Problemerne hober sig op
Amazon fortsætter ufortrødent udviklingen af ambient computing-løsninger i hjemmet, og seneste skud på stammen er servicerobotten Astro og en flyvende kameradrone. Men høje priser, få anvendelsesmuligheder og alvorlige privatlivsproblemer udgør de største barrierer udbredelsen af servicerobotter i hjemmet.
Regeringens klima-deadline i 2025 møder hård kritik: Nye havvindparker skal besluttes senest næste år
Regeringen vil ‘geare klimaindsatsen op’ med 24 politiske indsatser frem mod 2025. Men udspillet kaldes allerede ‘sort nøl’.
Fem skarpe om regeringens klimaplaner: Går det hurtigt nok?
Regeringen skal stadig gerne blive mere konkrete, lyder det fra deres egen vagthund.
Klimaforskning: Metantab er lige så vigtig måling som CO2-udledning
Fjernelse af metan kan reducere temperaturer hurtigere end CO2.
MINUT FOR MINUT Klimaminister om CO2-reduktion: ‘Vi skal gå forrest, men det skal ikke gå ud over ligheden i vores samfund’
Klimaminister Dan Jørgensen (S) holder pressemøde klokken 11.