USA’s militær vil forhindre flere ødelæggelser af baser og isenkram fra orkaner
Det amerikanske militær smider penge i forskning, der skal udvikle en ‘Reefense’ struktur som beskyttelse mod voldsomme bølger.
LEDER Lynetteholm spiller hasard med vor Østersø - slam er ikke det største miljøproblem
Det ser ulækkert ud, når de første kubikmeter slam, der er gravet op fra havbunden i Københavns Havn for at sikre stabil bund under den 2,6 km2 kunstige ø Lynetteholm, bliver dumpet i Køge Bu…
EU-krav om naturbeskyttelse bremser dansk kystsikring
Diger og sluser mod oversvømmelse bliver forsinket eller helt forhindret af EU’s Natura 2000-regler. Minister er enig med kritikere i behov for at se på revision af regler og andre tiltag.
Nye klimavurderinger gør dansk kystsikring til en hastesag
Danmark har taget højde for en 3 graders temperaturstigning i klimatilpasning til skybrud, men ikke på kystbeskyttelse. Det kritiseres af eksperter, der ønsker fælles retningslinjer, og SF og DI opfordrer til øget tempo. Ministeren fastholder dog tidsplanen.
Københavnske lystfiskere frygter slam og færre fisk, når Lynetteholmen skal bygges
Det store projekt Lynetteholm møder kritik fra flere eksperter, som mener, at konsekvenserne for havmiljøet ikke er undersøgt godt nok.
Direktorat bremser genbrugskystsikring: Principstrid om 24.000 m3 sand og grus
Kystsikring med oprenset havnesediment kunne hjælpe både husejere og havmiljø, men Kystdirektoratet vil dumpe materialet på beskyttet ålegræs. Nu havner sagen på ministerens bord.
Nyt projekt skal undersøge stenrev som kystsikring
Undersøiske stenrev er bedre for havmiljøet end sandfodring – men beskytter de kysterne lige så godt? Strid i Nordsjælland og ny forskning skal give svaret, og sagen er rejst politisk.
Leder: Svensk storm over Københavns prestige-ø
»Hvad sagde jeg« er sjældent en bagklogskab, det er klædeligt at besmykke sig med. Men når det handler om Lynetteholmen, er det altså svært at modstå fristelsen. Siden projektet om en kunst…
Fra ond til god cirkel: Havmiljøet får en hjælpende hånd
Et banebrydende havmiljøprojekt skal give Vejle Fjord bedre økologisk tilstand og komme nærmere EU’s miljøkrav. Virkemidler som ålegræs og muslingebanker får også positiv indflydelse på havets fødekæder, kystsikring og CO2-reduktion.
Ålegræs forsvinder og kommer ikke tilbage
Ålegræs er med til at bevare de danske fiskebestande og fungerer som en naturlig form for kystsikring. Vi er internationalt forpligtet til at beskytte det, påpeger forsker bag ny analyse af, hvordan miljøpåvirkninger rammer ålegræsset.
Tung trafik, støj, og giftige sedimenter: Sådan vil Lynetteholmen påvirke omgivelserne
VVM-rapporten for Københavns kunstige ø er landet. Mens Christianshavn og dele af Amager vil opleve mere trængsel kan Nordhavns beboere se frem til mere støj.
Kystsikring i digernes land: Holland viser vej i kampen mod havet
København står stærkt i sikring mod oversvømmelser fra skybrud, men til klimatilpasning ved kysterne kan vi hente inspiration til sydfra.
Er global opvarmning overhovedet et problem i Danmark?
Få overblik over, om global opvarmning også har konsekvenser for Danmark.
Skrap EU-regel har sat kystsikring på pause
Flere kommuner rundt om i landet er frustrerede over, at hensynet til EU’s naturområder støder sammen med EU’s regler om beskyttelse mod oversvømmelse.
Regeringsaftale sætter mål for klima og miljø
Mette Frederiksen (S) bliver Danmarks næste statsminister, da en aftale med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten sikrer, at hun ikke har et flertal imod sig. Energi, transport og landbrug får ifølge aftalen travlt med grøn omstilling.