‘Brun bioraffinering’ skal mindske landbrugets udledninger: Er der bare tale om pyrolyse?
I den nyligt vedtagne klimaaftale på landbrugsområdet skal en reduktion på 2 mio. ton CO2-ækvivalenter findes ved hjælp af såkaldt 'brun bioraffinering’. Et tre-cifret millionbeløb skal udvikle teknologien over de kommende år, så den i 2030 bidrager med 27 procent af reduktionspotentialet.
Nobelprisen i kemi går til opfindsomt molekylebyggerværktøj
Nobelprisen i kemi er netop blevet uddelt, og den gik til to forskere, som hver især har udviklet værktøjer til asymmetrisk organokatalyse.
Professor: Trods grøn aftale vil der gå årtier, før økologien er god i de danske fjorde
Aftalen om grøn omstilling af landbruget skal sikre forudsætningerne for at efterleve Vandrammedirektivet i 2027, men en reelt bliver en ‘god økologisk tilstand’ i vandmiljøerne ingenlunde tilfældet, siger vandmiljøprofessor Stiig Markager.
Google respekterer sydkoreansk lovgivning om app-betaling… Og dog
App-udviklere har længe villet omgå gebyr og lancere eget in-app-betalingssystem i Google Play. Det har de fået lov til i Sydkorea, og Google respekterer ny lovgivning, men det er ikke uden forbehold.
EU vil have automatisk ansigtsgenkendelse i det offentlige rum forbudt - recordere.dk
Europa-parlamentet har vedtaget en resolution, der opfordrer EU-lande til at forbyde automatisk, offentlig ansigtsgenkendelse og begrænse politiets brug af AI. I det kinesiske teknologimekka Shenzhen er et af de centralt beliggende fodgængerfelter ikke som de andre. Ved dette trafikkryds er der en skærm, der dels demonstrerer et semi-privat firmas kapacitet, når det gælder avanceret ansigtsgenkendelse, […]
Amazon går efter det smarte hjems enhjørning – køleskabet - recordere.dk
Firmaet har angiveligt i to år udviklet på et intelligent køleskab med automatisk bestilling af varer via nettet. ”Nu kan du snart købe det intelligente køleskab, der holder øje med holdbarheds-datoerne på dine varer og selv bestiller nye, når datoerne overskrides eller du bare løber tør”. Hvor mange gange har vi efterhånden læst og hørt […]
Klimamodellernes fædre får endelig nobelprisen
Med kaotisk, tilfældigt og ganske uforudsigeligt vejr kan det være svært at gennemskue, hvor klimaet er på vej hen. Det har tre fysikere fået sat skik på med blandt andet avancerede klimamodeller. Det udløste en Nobelpris i Fysik tirsdag.
Hvordan skal vi bruge Galileo-netværket? Gode ideer kan vinde en mio euro
Har du ideer til hvordan EU’s Galileo-netværk kan bruges til bedre landbrug, mobilitet eller endda kvanteteknologier, så står EU-agenturet EUSPA klar med knap 7,5 mio. kroner i støtte.
Vertikalt landbrug i Singapore skal levere 500 ton grøntsager om året
Anlægget skal bidrage til republikkens ambition om, at 30 procent af byens ernæringsbehov skal komme fra lokale producenter inden 2030.
Ny og knivskarp vejrteknologi fortæller, om du bliver sjaskvåd på cykelturen
Ved at analysere radarbilleder kan computeren meget præcist beregne, om der er nedbør på vej i din retning.
Ny japansk regering vil genstarte a-kraftværker
Inden 31. oktober vil den nye japanske regering have en energiplan på plads, der kan gøre landet CO2-neutralt i 2050. Ifølge den nye industriminister kræver det genstart af flere atomkraftværker
Indsigt i komplekse fysiske systemer belønnes med Nobelprisen i fysik
Prisen tildeles for fysisk modellering af Jordens klima med særlig vægt på forudsigelse af global opvarmning og en generel forståelse af orden og uorden i fysiske systemer.
Forudsigelse af global opvarmning udløser Nobelpris
Modtagere af Nobelprisen i fysik har formet vores forståelse af Jordens klima, lyder begrundelse.
Nintendo afviser at have planer for en 4K-Switch trods udvikler-rygter
»Vi har ingen planer for nye konsoller udover Nintendo Switch - OLED,« skriver Nintendo på Twitter.
It-professor: For få kvinder i tech-verdenen er et demokratisk problem
Så længe kvinder og minoriteter er underrepræsenterede i datalogien, er der risiko for, at teknologiske løsninger indeholder bias, og det er et demokratisk problem. Sådan lød det fra Pernille Bjørn, der er professor ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet, da hun onsdag holdt oplæg på it-messen Infosecurity.