Forskning skal først og fremmest være grøn i politikernes øjne
I fordelingen af forskningsreserven for 2022 prioriteres forskning i digital omstilling og sundhed også højt, og for kvanteforskerne er der håb om at komme ind i varmen i 2023.
GSMA vil have bredere brug af teknologi for at opnå klimamål
Mats Granryd, generaldirektør for industrigruppen GSMA, advarer om, at verden måske ikke når FN’s mål om nul CO2-aftryk i 2050, hvis ikke vi implementerer smart teknologi. Organisationens forskning viser, at netop brugen af smart teknologi kan bidrage til opnåelse af målet med helt op til 40 procent af den samlede nødvendige nedgang. Eksisterende mobilteknologier kan […]
Read More…
.
Kinesiske månesten omskriver månens historie
Månen har været vulkansk aktiv i mindst to milliarder år længere end beregnet, viser kinesiske månesten. Men ingen ved helt hvorfor.
Forskere vil skrotte to menneskearter og ændre vores stamtræ
Selvom der i dag er et stort hul i vores stamtræ, er dansk professor skeptisk.
Kineserne spurter i kvantecomputer-kapløbet: »De stormer afsted«
Kinesiske forskere har overgået verdens bedste supercomputeres regneevne - siger de. DTU-ekspert er ved at falde bagover.
Mirakelkur eller rent bluff? Her er de teknologier, som på papiret skal afblæse klimakrisen
Danmark satser på benhårdt teknologier, men kan de bremse den globale opvarmning i tide?
Mad dyrket på giftig Mars-jord: »Vi får brug for gode kokke«
‘Jorden’ på Mars er intet andet end knust sten med gift i, og Solens UVC-stråler svitser alt. Så mad dyrket på Mars skal ske i beskyttede drivhuse eller under jorden, viser forskning.
PODCAST: Hvordan lyder der på Mars? Danske mikrofoner giver svaret
Lyd er temaet for ugens podcast, for Danmark er førende inden for forskning i, hvordan vi forstærker den, dæmper den og retningsbestemmer den. I ‘Sikkert og vist’ stiller vi spørgsmålet: Hvad er energi? Og prøver at svare på det.
FN slår endeligt fast, at global opvarmning er menneskeskabt – men hvordan ved de det?
Konklusionen kommer på baggrund af 14.000 forskningsartikler.
Enige forskere: Solen kan ikke forklare klodens hedetur
Sammenhængen mellem solaktiviteten og klimaet ophørte i 1985, viser ny dansk analyse. Forskerne, der arbejder med Solens betydning for klimaet, erklærer sig stort set enig.
IBM med kæmpe kvante-nyhed: Første chip med over 100 qubits lanceret
Med den nye kvante-chip, Eagle, vil kvante-computere begynde at udkonkurrere almindelige computere inden for de næste to år, lyder det fra IBM.
Statsministeren og robotterne er på 5G
Fynske robotter kan nu via 5G navigere med hjælp fra skyen, og videobilleder af statsministeren ved Folketingets åbning blev sendt samme vej. Dansk 5G er dog mere eksperimenter end funktionelle services.
Tidskrystallen har indtaget kvantechippen og lavet en evighedsmaskine… måske
Google har lavet en i princippet evigt skiftende tilstand i en kvantechip – tilsyneladende en evighedsmaskine, men så alligevel ikke.
300 meter forskningsskib med egen atomreaktor
Ekstremt rige skal inviteres med på verdens største forskningsskib, der både skal huse laboratorier, luksus-suiter og en smeltesalt-atomreaktor. Idemanden bag håber, at være klar til afgang inden 2030.
USA blokerer selskaber der støtter kvanteberegning udført af det kinesiske militær
Embedsmændene er bekymrede for, at Kina kan vinde krypteringskrigen. USA går derfor et ekstra skridt for at forhindre Kinas militær i at dominere inden for kvanteberegning. USA blacklister kinesiske selskaber der arbejder med kvanteberegning Det amerikanske Handelsministerium har tilføjet otte teknikproducenter til deres Entity List for at forhindre dem i at støtte det kinesiske militærs […]
Read More…
.