Enige forskere: Solen kan ikke forklare klodens hedetur
Sammenhængen mellem solaktiviteten og klimaet ophørte i 1985, viser ny dansk analyse. Forskerne, der arbejder med Solens betydning for klimaet, erklærer sig stort set enig.
Svensmark: Atmosfærekemikerne tager fejl om kosmisk stråling
DTU-eksperimenter viser, at kosmisk stråling kan skabe mange kondensationskerner for skyer. Kritikere er stadig skeptiske over for, om det i praksis har betydning for klimaet.
Google halverer Play Store-gebyret for app-udviklere
Som følge af kritik fra flere kanter sænker Google gebyr på abonnementsbaserede app’s fra 15 pct. til 30 pct.
Ekstrem varme og smitsomme sygdomme: Klimaforandringer har kæmpe konsekvenser for vores helbred
Stor international klimarapport er dystert nyt for vores sundhed.
BBC: Her der de 100 bedste tv-serier i dette årtusinde. Er du enig? - recordere.dk
BBC har fået et stort udvalgt panel til at give deres bud på de 100 bedste tv-serier siden årtusindskiftet.
Adobe lancerer Acrobat-PDF udvidelse til Chrome - recordere.dk
Er du ikke tilfreds med den indbyggede PDF support i Google Chrome, har Adobe frigivet deres eget Acrobat PDF plugin, som kan bruges i stedet.
På søndag risikerer GPS-udstyr at hoppe knap 20 år tilbage i tiden
En fejl i et lille softwareprogram der henter og oversætter tidsangivelser fra GPS-satellitter, betyder at udstyr med GPS risikerer at gå i sort natten mellem lørdag og søndag, fordi dataangivelsen bliver rykket tilbage marts 2002.
Spørg Fagfolket: Hvorfor forsvinder kunstige søer ikke bare ned i jorden?
En læser undrer sig over, at vandet bliver i søer ikke synker ned til grundvandet, og kan havvand blive til en ferskvandssø. Det svarer lektor på Aarhus Universitet på.
KU-forskere svarer Svensmark: For tidligt at inkludere solstorme i klimamodeller
Henrik Svensmark opfordrer til, at globale klimamodeller inkluderer solstormes effekt på Jordens strålingsbalance. Det er der ikke nok evidens til, mener klimaforsker fra Niels Bohr Instituttet.
CO2-fangst er Danmarks nye klimavåben - men spørgsmålene om teknologien står i kø
CO2-fangst skal være med til at redde klimaet. Men det er fortsat uklart hvor det skal ske, for hvilke penge, hvor den skal hen, og hvordan den når frem.
Stor undersøgelse frikender mennesker for mammuttens udryddelse
Det var klimaforandringer, der var skyld i, at de uldne kæmper forsvandt.
Den perfekte sandstorm: Rystet sand indfanger klimagasser
Forskere fra Aarhus Universitet har opdaget, hvordan CO2, lattergas og metan bliver bundet til sandkorn, når sandet bliver rystet i en atmosfære med én af de tre klimagasser.
Videnskab.dk: Ikke dokumenteret at Instagram er skadeligt
Ifølge en dansk forsker er der ikke videnskabeligt belæg for, at Instagram kan være skadeligt for børn og unge. Er det videnskabeligt dokumenteret, at det er skadeligt for unge – især piger – at bruge for eksempel det Facebook-ejede Instagram? Det spørgsmål afdækker Videnskab.dk efter den tidligere ansatte hos Facebook Frances Haugen, er blevet de […]. .
Universitetsbestyrelser mangler indsigt: »De kunne ikke forstå idéen om grundforskning«
Eksterne medlemmer i danske universitetsbestyrelser har sjældent erfaring med forskning og uddannelse. MIT-professor og tidligere medlem af DTU’s bestyrelse efterlyser relevant ekspertise, mens Videnskabernes Selskab ønsker revidering af Universitetsloven.
Dansk isenkræmmer-selskab ramt af GDPR-sag: Har ulovligt indsamlet data
Isenkræmmerforretningen Alstrøm høster alvorlig kritik fra Datatilsynet. Selskabet har nemlig indsamlet personoplysninger uden gyldigt samtykke, lyder det.