Ugens debat: Hvordan kan vi genanvende husholdningernes glas bedre?
Meget af det glas, der sendes til genanvendelse fra især husholdningernes affaldssortering, kan ikke bruges til ny emballage. Sorteringen fungerer for dårligt, og det problem havde læserne på ing.dk flere løsninger på.
Flybase i Alaska skal afprøve første mikroreaktor
En mikroreaktor på højst 5 MW skal agere pilotprojekt for en løsning, som skal sikre amerikanske militærbaser mod strømafbrydelser, naturfænomener og cybersikkerhedstrusler.
Dansk miljøderoute: Genbrug af flasker næsten forsvundet
I Københavns Kommune indsamles der stadig hele flasker som sorteres, skylles og genbruges, men i resten af landet er denne mest miljøvenlige affaldshåndtering væk.
Russisk nedskydning af satellit forværrer problem: ‘Rumskrot truer vores samfund’
Rumskrot i kredsløb om Jorden kan ødelægge vores adgang til internet og GPS.
Unge på klimatopmødet: Husk at vi bliver verdens ledere en dag
Masser af unge fra hele verden er med til topmødet i Glasgow. Vi har mødt fire, der kommer fra nogle af de mest klimaudsatte områder.
Mirakelkur eller rent bluff? Her er de teknologier, som på papiret skal afblæse klimakrisen
Danmark satser på benhårdt teknologier, men kan de bremse den globale opvarmning i tide?
Ugens debat: Affaldsgebyrer stiger – men gør gennemsnittet også?
Borgernes affaldsgebyrer vil i snit højst vokse med 55 kr. Den melding fra miljøministeren er for nylig bakket op af klimaministeren, på trods af at flere kommuner har meldt langt større stigninger ud. Læserne på ing.dk fæstner sig mest ved de stigende gebyrer og tvivler på det lovede gennemsnit.
Betonblokke skal lagre solenergi til produktion af flybrændstof
Virksomhederne Energy Vault og DG Fuels indgår nu et samarbejde om i alt 1,6 GWh lagringskapacitet i form af betonblokke, der løftes og sænkes. Første projekt på 500 MWh skal bygges i 2022.
LEDER: Skrot frelst symbolpolitik – lad Danmark brænde affaldet
Når alverdens ledere fra søndag mødes til COP26 i skotske Glasgow for blandt andet at præsentere nationale handlingsplaner på klimaområdet, bliver Danmark en af klassens flinke elever. Vi h…
Tysk oversvømmelsesaffald skal brændes i Danmark
Affaldet består mest af mudder og træ og kan brændes på anlægget Amager Bakke. Mere af det sammenblandede affald er på vej.
FN-rapport erklærer klimakatastrofe: Verden er på vej mod 2,7 grader i 2100
»Tiden med halve tiltag og hule løfter skal afsluttes,« lød det fra FN’s generalsekretær, Antonio Guterres, på et pressemøde i dag, da han præsenterede en ny UNEP-rapport, som tegner et sort billede af fremtidens klima.
Tøende permafrost kan slippe farlige vira, bakterier og radioaktivt affald fri
Den nordligere halvkugles permafrost gemmer på meget mere end metan, der risikerer at blive frigivet og potentielt udgøre en fare for mennesker.
Det nye plastproblem? Tekstiler kan blive affaldssektorens smertensbarn
Senest i 2025 skal EU-landene begynde at indsamle og genanvende borgernes aflagte tøj og andet affald af tekstil – den fjerdestørste kilde til CO2-udledning.
PODCAST: Hvordan opstod livet på Jorden – og hvem har vundet i evolutionens lotteri?
Opskriften på liv får du i ugens Transformator, hvor vi fortsætter serien ‘Sikkert og vist’ om livets opståen på vores klode. Det skal også handle om mælkekartoner, plast og tekstilaffald, som vi nu skal sortere, selvom teknologien til at genanvende det mangler.
Hensigten er god nok - men vi står med store udfordringer i at genanvende plast og tekstiler
Vi spiller hasard med borgernes tillid til affaldssystemet, når vi går for hurtigt frem, advarer en affaldsekspert. Problemet med ringe genanvendelse af plast og tekstiler er nemlig systemisk.