Nu sættes der strøm til samfundet: Elnettet skal lære nye tricks
Elektrificeringen har fået momentum, og dermed er en omfattende forvandlingsproces af elnettet også gået i gang.
Kina tilslutter som verdens første land 4. generations-atomreaktor til elnettet
Efter at have fået gang i kædereaktionen i september er én ud af to fjerdegenerations-reaktorer Shidao Bay HTGR-kraftværket i Kina nu blevet tilsluttet landets elnet.
Spørg Fagfolket: Hvorfor står vindmøllerne stille i stormen?
En læser undrer sig over, hvorfor vindmøllerne knap bevæger sig, når det stormer udenfor. Det er der en helt simpel forklaring på, fortæller vindmøllepionér Henrik Stiesdal.
LEDER: Lad 2022 blive året for en sammenhængende klimaplan
2021 er ved at rinde ud, og selvom det blev mere coronapræget, end vi havde håbet på, da vi gik ud af pandemiens første år, så fik klimaet igen plads på den politiske dagsorden. Flere udskud…
Elbiler kan med bare et års kørsel kompensere høj udledning fra selve fremstillingen
Der udledes mere CO2 ved produktion af elbiler end benzinbiler. Men der kan allerede inden for et år kompenseres for den udledning.
Ny type lynladestation til elbiler etableres i køge - recordere.dk
I Køge skal en ny lynladestation til elbiler lagre strøm fra vindmøller og solceller
Forskere: USA’s skrøbelige elnet kan gøres stabilt – med sol og vind
En komplet omlægning til grøn energi med fokus på vind- og solenergier og kæder af batterier er opskriften på et stabilt elnet i USA, ifølge en ny undersøgelse fra Stanford University.
PODCAST: Balsatræ er en flaskehals for den grønne omstilling
Dette indhold kan kun vises hvis funktionelle cookies er accepteret. Klik for at opdatere samtykke Transformator Podcasten fra Teknologiens Mediehus sætter strøm til…
Energiselskab vil forbyde varmepumper, hvor fjernvarme er tilgængeligt
For at aflaste det danske elnet, foreslår energiselskabet Ewii at forbyde varmepumper i de områder, hvor fjernvarme er tilgængeligt.
Fagligt talt: Behovet for kantstensladere kan reduceres markant
I dag bliver der installeret mange AC-ladestandere langs med fortovene i de større byer. Men det er en dyr og besværlig løsning for brugerne, skriver elektroingeniør Andreas Barnekov Thingvad, som har en bedre løsning.
KRONIK: Energiøerne er vores fælles Mars-mission
Jacob Østergaard er professor og centerleder ved DTU Elektro, og Glenda Napier er CEO i Energy Cluster Denmark Illus.: Privatfoto Det er på alle måder epokegørende, når Danmark i …
Direktør for forsyningsselskab præciserer: “Elnettet er udfordret”
Et strømudfald for 335 boliger juleaftensdag fik direktør for forsyningsselskab til at foreslå forbud mod varmepumper i områder med mulighed for fjernvarme. Men det er ikke alene fordi elnettet er slidt og gammelt, som han sagde i den forbindelse.
Tag med til schweizisk tyngdekraftbatteri: Lagrer energi med kran og betonklodser
En seksarmet kran, tyngdekraften og 35 ton tunge betonblokke er kernen i Energy Vaults system til energilagring. Ingeniøren besøgte virksomhedens testfacilitet i Schweiz.
Akut mangel på elnet kan forsinke ladestandere: Lov-fix kommer for sent
Nye solcelleparker har lange udsigter til at blive tilsluttet elnettet, og hvis ikke netselskaberne får mulighed for at tage en større risici, er der udsigt til, at landestandere til elbiler får samme problem. Nye regler vil først være på plads i 2024, og det er alt for sent, siger netselskaberne.
Forskning: Ny konverterstyring kan afhjælpe elnettets stabilitetsudfordringer
Ph.d.-projekt på DTU har undersøgt, hvordan konverterstyring efter ”grid forming control”-principptet kan være med til at sikre stabiliteten i elnettet i takt med, at de tunge synkrongeneratorer bliver udfaset og fjerner inerti i systemet.