André Rogaczewski:”Jeg blev framet som den onde dansker”
Netcompanys topchef André Rogaczewski mener, at erhvervsledere nærmest har en pligt til at deltage i den offentlige debat, hvis man har indsigt og viden på et vigtigt område. Men man skal også være klar til at stå imod barsk kritik, som da han selv fik rollen som ‘den onde dansker’ i internationale medier, da han skulle forsvare coronapasset udviklet af Netcompany.
Udviklerne frygter fejl i Kubernetes-opsætning | Version2
Udviklere frygter - med god grund - fejl i Kubernetes-systemer. Løsningen er blandt andet at uddanne devops'ere til sikkerhedsfolk.
USA’s militær vil forhindre flere ødelæggelser af baser og isenkram fra orkaner
Det amerikanske militær smider penge i forskning, der skal udvikle en ‘Reefense’ struktur som beskyttelse mod voldsomme bølger.
Jean Michel-Jarre komponerer elbilslyde for Renault
Ikonet Jean Michel-Jarre skal sammen med Renault udvikle lyd til fremtidens elbiler. Han har allerede lavet lyd til Megane E-Tech.
Danmarks største CO2-forurener vil skære drastisk i sin udledning, men staten skal betale stor del af regningen
Aalborg Portland skal ikke have i både pose og sæk, mener Enhedslisten.
Microsoft med skarp cyber-kritik på Folkemødet: »Man sætter på ingen måde cybersikkerhed højt nok« | Version2
I en debat på dette års Folkemøde kritiserer Ole Kjeldsen, teknologi- og sikkerhedsdirektør i Microsoft Danmark, manglende fokus på cybersikkerhed i Danmark. Men andre er uenige og mener, vi er nået meget langt, og at udviklingen fortsætter i den rigtige retning.
Microsoft forsøger med nye funktioner at sætte skub i udbredelsen af Windows 11: Se dem her
Windows 11 har mødt kritik for manglende nyskabelse og langsom udbredelse, alt imens Microsoft konstant prøver at komme med tilstrækkelig lokkemad til af få folk over på systemet. Nu kommer den første store opdatering til styresystemet.
PODCAST: Evighedskemikalier i drikkevand er vor tids miljøbombe
PFAS ligner mere og mere vores tids mest sundhedsskadelige kemikalieforurening, for det nedbrydes ikke i kroppen og mistænkes for at have en lang række skadevirkninger. I ugens podcast kan du også høre om Googles sprogmodel LaMBDA, der hævder at have følelser, og om Ellertens historie.
Robot skal gribe og rotere 20 ton kålhoveder om dagen
Samarbejdende robot, specialudviklet griber og visionsystem kan spare kedsommeligt og fysisk anstrengende arbejde.
Verdens første gasturbine på ren brint står i Norge
Forskere fra Stavanger Universitet har siden midten af maj haft en mindre gasturbine kørende på 100 pct. brint. I fremtiden håber de, at det kan overføres på større kapaciteter.
Fremtidens teknologi er i fokus i Netflix-serien The Future Of
Techmediet The Verge står bag The Future Of på Netflix, der dykker ned i fremtiden og hvordan teknologien vil udvikle sig.
AI-udvikler suspenderet efter opsigtsvækkende advarsel: Kan Googles chatbot tænke og føle som et menneske?
En Google-udvikler advarer om, at en af selskabets chatbots har fået evnen til at tænke og føle som et menneske. Han betragter chatbotten som et sødt barn, men nu er han blevet suspenderet af Google, som samtidig afviser hans påstande.
Offshoreudslip af metan tracket med satellitter for første gang
Forskere er for første gang lykkedes med at kortlægge et metanudslip under vand fra en offshore-boreplatform
Nationalbanken arbejder på at udvikle digitale løsninger til nationalbanker i hele verden
Den danske nationalbank er sammen med flere nordiske centralbanker i færd med digital innovation på flere fronter for at udvikle proof of concepts. Udviklingen af nationale digitale valutaer er et vigtigt felt for alle verdens nationalbanker, lyder det, så formentlig er der en digital krone på vej.
Sådan bliver et mobilspil en succes
En ny rapport viser, hvad der gør vi klikker på en reklame og hvordan spiludviklere nemmest får succes med et mobilspil. Mobiltelefonen er i stigende grad også blevet en ”spilkonsol”, hvilket giver en gode indtægtsmuligheder for spiludviklere og annoncerer. Unity, som har danske rødder, er klar med en ny rapport, som viser, hvad der får […].