Jordbakterie generer triangulær molekyle, der kan bruges til jetbrændstof
Bakterien streptomyces, der findes i jord, producerer et triangulært molekyle, der kan bruges til at producere jetbrændstof. Det viser ny forskning ledt af DTU-forsker.
Streaming: Bevidste robotter i en dystopisk fremtid
Sæson 4 af HBOs Westworld har netop fået premiere og er – alle sine undertiden forvirrende handlingstråde til trods – stadig et godt bud på ekstremt velproduceret fremtidsdrama med filosofisk kant.
PODCAST: Fra hulkort til mikrochip – tag med Transformator på guidet tur i datahistorien
Med en brummen som et fly, der varmer op til start og en lystig bippen fra højttaleren kommer der liv i minidatamaten RC3600, da Transformator besøger Datamuseet i Hedehusene. Amatørdataarkæolog Poul-Henning Kamp er vores guide.
Selvkørende taxier blokerede San Francisco-trafik i timevis - recordere.dk
Vi begynder nu at ane konturerne af, hvordan fremtiden med selvkørende biler kommer til at se ud. Der er stadig en del børnesygdomme ser det ud til. Der sker sjældent store, teknologiske forandringer i verden uden at der er børnesygdomme involveret. Det er derfor vi har betatests og gradvise, terri
KEF er klar med afløseren LSX ll - recordere.dk
KEF LSX ll afløser LSX og kommer med flere forbedringer
Andreas Mogensen skal på arbejde, mens han sover ude i rummet
Ved hjælp af en lille EEG-måler i øret kan Andreas Mogensen gøre os klogere på astronauters søvn og døgnrytme, næste gang han tager turen op til ISS.
Storbritannien bygger en FORUM-satellit til at måle drivhuseffekten
Airbus har indgået kontrakt med Det Europæiske Rumagentur om at bygge en satellit, der kan overvåge infrarød stråling og give et større indsigt i drivhuseffekten.
Mere end et modeord: Nu bliver kvantefysikerne bedt om at levere – er de klar?
En ny national kvantestrategi er på vej. Det øger forventningerne til, hvad forskningen kan bidrage med.
Ny udgave af børneavisen Techie
En spritny udgave af avisen Techie, der skal inspirere børn til at interessere sig for teknologi og naturvidenskab, er klar fra trykken. Avisen er udgivet af Teknologiens Mediehus i samarbejde med Teknologipagten og kommer i år med ud til alle Ingeniørens abonnenter.
Flourstoffer lukker stadigt flere fiskepladser: »Du kan stikke prøverør ned hvor som helst, og du vil finde det«
Professor i miljø og sundhed vurderer, at problemerne med fluorstoffer i fisk kan have samme omfang som de mere kendte kalvekød-sager.
Sonys nye gaming-brand hedder Inzone - recordere.dk
Den japanske gigant lancererer nu gaming-fokuserede monitorer og høretelefoner, der har meget lidt med PlayStation at gøre. Sony har lanceret et nyt gaming-brand. Og det har kun meget lidt at gøre med PlayStation. Som årvågne tech-fans vil vide, er PlayStation i høj grad et amerikansk foretagende.
Derfor er intranettet vigtigt
Klumme: De digitale rammer for den enkelte medarbejder er altafgørende for, hvor komfortable medarbejdere føler sig på deres arbejdsplads, på præcis samme måde som de fysiske rammer er afgørende for et godt arbejdsmiljø på kontoret.
Tysk PtX-forsker: »svært at retfærdiggøre mange flere forskningspenge« til teknologien
PtX er et af de mest hypede begreber for tiden. Men forskere og virksomheder kæmper med at finde de rigtige teknologiske løsninger – både når det gælder fremstilling og brug af PtX.
Coronadetektiv i ny bog: Hvordan håndterer vi fremtidens pandemier?
Virusforskeren Lone Simonsen har skrevet en bog, der tager os igennem SARS-CoV-2- pandemien fra de første host til diskussionen om virussens eftermæle.
Ekstremregn og -temperaturer samt tørke: Risici ved global opvarmning kan reduceres
Floder tørrer ud, temperaturer når rekordniveauer og ekstremregn truer byer. Flere af naturfænomenerne er farlige for mennesker, men vi kan reducere risici ved at holde den globale opvarmning på 1,5 grader C, viser ny forskning.