Mere end hver 3. danske virksomhed bruger IoT-sensorer
Flere danske virksomheder kobler sensorer på deres produktion og logistik. I den anden ende er 3D-print og brugen af kunstig intelligens stadig ikke særlig udbredt i de danske virksomheder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Nye 3D-printere muliggør billig masseproduktion af metaldele
Kunder har ifølge producenten HP allerede 50-doblet produktionen.
Nu skal virksomhederne masseproducere produkter til den enkeltes behov
Analyse: Forbrugere efterspørger produkter, som de selv kan designe. Virksomheder vil have udstyr, der er specialiseret og individuelt. Det er nye behov, som producenterne må omfavne uden at miste evnen til at masseproducere.
Dansk 3D-print skal producere F-35-dele på rekordtid
Terma og Force Technology er tæt på at kunne 3D-printe et råemne i rustfrit stål, der skal anvendes på et F-35-kampfly. Printprocessen reducerer produktionstiden fra 50 timer til ca. 5. Også besparelsen i materialer tegner lovende.
Ingeniører snupper oftere en lederpost end andre højtuddannede
Andelen af ingeniører med lederansvar er 30 procent større end blandt den samlede gruppe af højtuddannede, viser tal fra Danmarks Statistik. Ingeniørledere skal vogte sig for teknologifokus, advarer AAU-professor
Aarhusianske læger vil 3D-printe stamceller til nye bryster
SERIE: 3D-print i sundhedssektoren: I Aarhus arbejder forskere på at skabe alternativ til eksempelvis silikone og bygge bortopererede bryster op igen med stamceller. Professor tror på muligheden inden for en kort årrække.
Hør ugens podcast: Landbrugets fremtid og lydstyring ved koncerter
Hvilke teknologier og dyrkningsformer skal landbruget ty til, i takt med at klimaet forandres, og ekstremt vejr bliver normalen? DTU-projekt bruger lyd mod lyd for at dæmpe støjgener fra koncerter.
Slut med at lave aftryk: Nu skal tænder 3D-printes
SERIE: 3D-print i sundhedssektoren: Tandlægeverdenen barsler så småt med 3D-printede tænder som erstatning for de håndlavede af guld eller porcelæn.
Iværksættere producerer møbler on demand
Møbelproducenten Stykka vil med hjælp fra en digitaliseret værdikæde og inspiration fra såvel 3D-print som Uber rykke visionen om individualiseret masseproduktionen tættere på virkeligheden.
Slut med forsøgsdyr: Tyndtarm 3D-printes til test af medicin
Serie om 3D-print i sundhedssektoren: Små stykker tarmvæg på 1 cm3 er nok til forsøg.
Forskere bruger 3D-printede svampe til at levere livsvigtig medicin
SERIE: 3D-print i sundhedssektoren: Forskere på Aarhus Universitet har 3D-printet en svamp i hydrogel, som kan frigive kemo lokalt i rygraden.
3D-print i metal får nyt forskningscenter
Næsten en tredjedel af de danske fremstillingsvirksomheder regner med, at 3D-print i metal kommer til at indgå deres produkter. Teknologisk Institut skruer op for assistancen med nyt teknologicenter.
3D-print forvandler ‘cirka’ til ‘præcist’ på operationsstuen
Thomas Kofod er kirurg på Rigshospitalet og bruger 3D-software og -print til at guide de fleste operationer. Det har gjort en verden til forskel, men er kun begyndelsen, mener han.
Studerende vil dyrke ægte hjerteklapper i hjemmebygget bioreaktor
En bioreaktor kan give stamceller de naturtro stimuli, de skal have, for at blive til skræddersyede hjerteklapper.
Ny blog på ing.dk: Raketbyggerne på DTU
Til næste sommer skal en dansk studenterraket deltage i konkurrencen Spaceport America Cup. I en ny blog på ing.dk vil gruppen bag fortælle om hele processen.