Spørg Fagfolket: Hvorfor ser Månen større ud ved op- og nedstigning?
Er der tale om et optisk bedrag, når Månen ser større ud, når den stiger op og ned, end når den bevæger sig hen over himlen? Det svarer fysiker fra Aarhus Universitet på.
Forskere tester plantebaserede burgerbøffer: Her er den, der lugter mest som ægte kød
Der er stadig et stykke vej til at ramme lugten af rigtig kød, siger ekspert.
Er du en grill-guru? Derfor elsker din hjerne duften af kul og bøffer
Når du griller, opstår en særlig kemisk reaktion, som hjernen lynhurtigt reagerer på.
Lisbeth er supersmager: ’Jeg finder 10-12 smage i ét stykke grisekød’
At være god til at smage handler primært om træning, siger Lisbeth Ankersen.
Kanel, gløgg og brændte mandler: Derfor får bestemte dufte dig i julestemning
Dufte er særligt gode til at bringe dig tilbage til barndommen.
Charlotte er med i stort mad-eksperiment: ‘Pludselig er kødet ikke det vigtigste i måltidet’
50 nye fødevarer er flyttet ind i Charlottes Müller Rendboes køkken.
Nu kører 5G: Tager kampen op med Wi-Fi på fabriksgulvet
Efter flere år med flotte salgstaler er næste generation mobilnetværk, 5G, nu en realitet i Danmark. Det nye netværk er designet som et trådløst kabel på fabriksgulvet. TDC er først og så følger Telenor og Telia lige bagefter.
Nyt samarbejde: Sådan skal spilteknologi bruges i industri og videnskab
Når du spiller et af dine yndlingsspil, eksempelvis Fornite, kan det kun lade sig gøre, fordi spilindustrien i løbet af de sidste år har udviklet teknologier, der dynamisk streamer den nødvendige data ind i din computer og dit grafikkort. Det har åbnet nye og store verdener for gamere, hvor ‘open world’-spil er stadigvæk bliver større. Nu vil et nyt projekt bruge teknologierne til at åbne nye verdener for industri og videnskab.
Hovsa-opdagelse: Forskere finder celle, der angriber flere kræfttyper
Det er ikke kuren på kræft, men det er måske et vigtigt værktøj, siger forsker.
Forskere snotforvirrede: Kvinder uden lugteorgan udvikler alligevel lugtesans
Det er første gang vi ser, at mennesker uden en lugtekolbe har en lugtesans.
Plantefars hitter - men hvorfor skal vegetarmad ligne kød?
Biologi og madkultur spiller ind på valget af kødfri mad, siger forskere.
Aarhus-forskere får 2,8 millioner kroner til AI-projekt mod børssvindel
Alexandros Iosifidis skal lede et projekt, der via kunstig intelligens skal afsløre mistænkelige handler på børserne.
Alexandra Instituttet udnævner ny CEO: Han afløser Ole Lerhmann Madsen 1. oktober
Aarhusianske Alexandra Instituttet har udnævnt ny CEO, der skal afløse Ole Lerhmann Madsen, som i foråret meddelte, at han trak sig efter 19 år på posten.
Mette har brugt 10 år på at forstå kroniske smerter: Nu forærer hun sin viden til medicinalindustrien
Mette Richner håber, at virksomheder kan bruge grundforskningen til at lave ny medicin mod kroniske smerter.
Lectio stiller 130.000 opgaver til rådighed for forskere uden at informere gymnasier eller elever
»Utrygt,« siger Danske Gymnasier, efter at opgaver er stillet til rådighed for forskere til udvikling af antiplagiat-program, uden tilladelse fra gymnasier eller elever.