Faktatjek: Venstre fortsætter med at udbrede tvivlsom påstand om landbruget
Der er ikke belæg for at sige, at dansk landbrug er grønnere end mange andre landes, siger flere eksperter.
Ugens debat: Brænd mere affald, og stop russisk gas
Det er til løbende diskussion, om sortering eller afbrænding af affald giver mest energi og mindst CO2. Læserne på ing.dk synes, diskussionen er overflødig nu, hvor affaldet kan hjælpe os fri af russisk gas.
Kronik: Et klimarigtigt landbrug kræver masser af teknologi – og meget af det kender vi ikke endnu
Jørgen E. Olesen er professor og institutleder ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet Illus.: Privatfoto De igangværende forhandlinger om en klimaplan for landbruget under…
EU åbner døren på klem for GMO-afgrøder: ’Som forsker er jeg slet ikke bekymret’
Ti genmodificerede afgrøder er for nylig blevet godkendt til brug i Europa.
Tang, muslinger og søpølser: Vi kan spare masser af CO2 og få et renere havmiljø, hvis vi bruger havets superhelte
Vi kan hente millioner af ton mad og foder fra de danske farvande, viser en ny rapport.
Lisbeth er supersmager: ’Jeg finder 10-12 smage i ét stykke grisekød’
At være god til at smage handler primært om træning, siger Lisbeth Ankersen.
Forsker vil omdanne gammelt brød til fødevareemballage
Brødaffald er bedre tjent som et biologisk materiale til emballering end som råvare i biogasproduktion eller dyrefoder, lyder det fra forsker ved Aarhus Universitet.
Ingeniørernes kæledægge vandt profilanalysen igen-igen
For 21. år i træk er Novo Nordisk blevet kåret til den mest attraktive arbejdsplads af danske ingeniører, naturvidenskabs- og it-folk. Top-5-virksomhederne har det fællestræk, at de tilbyder ingeniørerne en legeplads, lyder det fra lektor i marketing.
Hvis vi spiser efter kostrådene, kan 40 procent landbrugsjord sløjfes
Et af de største potentialer for at reducere landbrugets klimaaftryk er en grønnere kost, siger ekspert.
Den skinbarlige sandhed eller løgn på løgn? Vi har tjekket, om Netflix-dokumentaren Seaspiracy holder vand
Flere af påstandene i dokumentaren er stærkt overdrevne, vurderer danske eksperter.
Slem, okay eller god: Klimamærker på madvarer kan ændre dine indkøbsvaner
Mærkerne påvirkede også forsøgspersoner, som ellers var ligeglade med CO2-aftrykket på deres mad.
17 procent af verdens mad ryger i skraldespanden: Her er fire råd til at undgå madspild
Ny FN-rapport viser, at det meste madspild sker hjemme hos forbrugeren.
Farvel til diarré og lungesyge børn: Coronarestriktioner har næsten ‘udryddet’ flere sygdomme
Håndsprit, afstand og rejseforbud har givet kæmpe fald i blandt andet salmonella og luftvejsinfektioner hos børn.
Det danske kvælstofdrama: »Det er jo liv og død for de her landmænd«
Landbrug & Fødevarer mener, at Aarhus Universitets arbejde bag et nyt, lavere kvælstofmål, er fuld af fejl og usikkerheder. Men hvad er op og ned i forskningen? Ingeniøren pakker kvælstofdramaet ud.
Danmark har fået klimavenlige kostråd: Du kan mindske din CO2-udledning med op til 50 procent
Det kræver dog, at de fleste af os omlægger kosten og begrænser vores madspild.