Et glas mælk om dagen? Forskere sår tvivl om det officielle kostråd
Der er ikke bevis for, at mælk forebygger kræft, knogleskørhed og hjerte-kar-sygdomme, som Fødevarestyrelsen ellers påstår.
Giftige fluorstoffer i kosmetik overskrider kommende grænseværdi 95 gange
En rapport fra Miljøstyrelsen dokumenterer ligesom udenlandske undersøgelser, at der er stærkt sundhedsskadelige fluorstoffer i cremer og makeup. Coop, Forbrugerrådet Tænk og forskere opfordrer til forbud.
Giftige fluorstoffer i kosmetik
En rapport fra Miljøstyrelsen dokumenterer ligesom udenlandske undersøgelser, at der er stærkt sundhedsskadelige fluorstoffer i cremer og makeup. Coop, Forbrugerrådet Tænk og forskere opfordrer til forbud.
Ny forskningscenter skal huse banebrydende projekt om fleksibelt energi-forbrug
Med 30 mio. i støtte fra Innovationsfonden skal et fireårigt forskningsprojekt få alvor sætte turbo på fleksibelt energiforbrug som nøglen til en billig grøn omstilling.
Mindre madspild: Nu bliver det nemmere at forstå datomærkninger
Flere madvarer med mærket ’bedst før’ får snart tilføjelsen ’ofte god efter’. Det skal få danskere til at smide mindre mad ud.
Landbruget har leveret under én procent af de lovede kvælstof-reduktioner
»Vildt lidt,« siger professor om, at landbruget kun har sænket udslippet af kvælstof med 12 ton med frivillige tiltag. Målet var 1.450 ton i dag og 2.907 ton i 2021.
Vandmiljø-rapport: Alle andre faktorer end kvælstof har kun minimal betydning
Forskere blev sat til at undersøge, om andre forhold end næringsstoffer, som hovedsageligt kommer fra landbruget, er med til at give dårligt vandmiljø. Allerede efter den indledende rapport vurderer professor, at det kun i minimalt omfang er tilfældet på nationalt plan.
10 vigtige opdagelser videnskaben stod bag i 2018
Hvert år bliver vi klogere. Og videnskaben har i år fundet svar på både skøre, mærkelige og virkelig vigtige dele af vores verden. DR Videnskab har samlet årets største bedrifter.
Frustrerede forskere jog arrangør af fup-konference på flugt
Kemiprofessor opfordrer andre forskere, der er blevet ført bag lyset, til at stå frem for at kaste lys over problemets omfang, så man kan komme uvæsenet med pseudovidenskab til livs.
Klimaforsker spiser ikke oksekød: ”Man behøver ikke være hellig omkring det”
Du behøver ikke at ændre din kost radikalt for at hjælpe klimaet, siger dansk forsker.
Slæde til landmanden skal læse jorden og reducere kvælstof
Teknologi skal gøre det muligt for landmanden at gøde med meget stor præcision og spare både miljø og pengepung.
Ærter kan blive det nye protein i vores kost
Renæssancekost: Animalsk protein kan erstattes af ærter, der dyrkningsmæssigt passer rigtig godt til vores klima.
Toiletvand, robotbier og alger: Sådan skaffer vi mad i fremtiden
I 2050 vil der være ti milliarder indbyggere på kloden. Forskere verden over arbejder på nye løsninger på at brødføde os.