Her er universiteternes plan for udflytningen af STEM-uddannelserne
Universiteterne har i høj grad prioriteret de to studieområder ‘tech’ og ‘science’ i deres udspil til udflytning og nedlukning af studiepladser.
Energimærkning af software: Udviklere mangler sprog til at tale om energiforbrug
Det er alt for uigennemskueligt hvor meget energi forskellige it-systemer bruger. Nu vil danske forskere udvikle et energimærke til software.
Danske forskere vil energimærke software
Brugen af it er en af nutidens helt store strømslugere. Derfor arbejder forskere på metoder til at måle konkret strømforbrug og dernæst udvikle et energimærke, så vi i fremtiden kan få mere bæredygtig software og softwareinstallationer
Aalborg-forskning i blockchain kan øge sikkerheden af trådløse netværk
Blockchain kan være nøglen til sikker, effektiv og pålidelig datakommunikation i trådløse netværk som smart grid og IoT. Det viser nye forskningsresultater fra Aalborg Universitet.
Nyt vand-lab skal medvirke til besparelser på milliarder af liter
Aalborg Universitets Smart Water Lab er mere analogt, end navnet antyder. Det skal tjekke, om computermodeller og -algoritmer holder i virkeligheden – så det bliver nemmere at følge drikke- og spildevandets vej verden over.
AAU lancerer Claaudia-projekt med ny AI-supercomputer
Aalborg Universitets nye IT-infrastrukturprojekt Claaudia skal levere lagerplads, regnekraft og rådgivning til Aalborg Universitets forskere.
Særlig supercomputer på AAU skal lave beregninger til kunstig intelligens
AAU’s nye IT-infrastrukturprojekt Claaudia omfatter både en supercomputer, et nyt cloud storage-system og hjælp for forskere til at håndtere forskningsdata.
Machine learning: Snart kan forstyrrende baggrundsstøj være fortid for hørehæmmede
En dansk forsker har brugt machine learning til at udvikle et program til høreapparater, der er endnu bedre til at skelne mellem stemmer og støj end hidtil.
Ny dansk teknologi forbedrer taleforståelsen - recordere.dk
Fremtidens høreapparatbrugere vil kunne lytte mere præcist og målrettet takket være ny teknologi fra Aalborg.
Biokemikere fra Esbjerg udvikler verdens første svampebaserede batteri
De elektrokemiske egenskaber i skimmelsvampes pigmenter kan bane vej for fremtidens miljøvenlige batterier, mener danske forskere.