LEDER Grønne certifikater er blår i øjnene på os og bringer klimakampen i fare
Thise Mejeri på halvøen Salling i Limfjorden overvejer at opføre et solcelleanlæg og en vindmølle for at sikre bæredygtig strøm til en fremtidig produktion med varmepumper og el-kedler fremf…
LEDER Spredning af PFAS fra skorstensrøg er en dødssynd
I 1990’erne var tidens store nye miljøproblem de tusindvis af grunde, der over hele landet var forurenet med rester af olieprodukter, f.eks. fra utætte benzintanke, eller klorprodukter fra re…
Ugens debat: Brænd mere affald, og stop russisk gas
Det er til løbende diskussion, om sortering eller afbrænding af affald giver mest energi og mindst CO2. Læserne på ing.dk synes, diskussionen er overflødig nu, hvor affaldet kan hjælpe os fri af russisk gas.
Kronik: Et klimarigtigt landbrug kræver masser af teknologi – og meget af det kender vi ikke endnu
Jørgen E. Olesen er professor og institutleder ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet Illus.: Privatfoto De igangværende forhandlinger om en klimaplan for landbruget under…
Se billederne: Lagune i Argentina er blevet fuldstændig lyserød
Lagunen er blevet forurenet med et bestemt kemikalie. Men farven undrer stadig ekspert.
KRONIK: Supplér IPCC’s regnemodel med Real Climate Impact
Anker Jacobsen, civilingeniør og direktør for Ammongas A/S Illustration: Ammongas Den internationale klimaorganisation under FN har for år tilbage arbitrært valgt at fokusere på b…
Atomaffald i honning fra amerikanske atomprøvesprængninger
Niveauerne for det radioaktive cæsium er så lavt, at det ikke betragtes som sundhedsskadeligt, lyder det fra forskere bag ny undersøgelse.
Den skinbarlige sandhed eller løgn på løgn? Vi har tjekket, om Netflix-dokumentaren Seaspiracy holder vand
Flere af påstandene i dokumentaren er stærkt overdrevne, vurderer danske eksperter.
FN-rapport: Husholdninger står for størstedelen af verdens madspild
I 2019 gik 931 millioner tons mad til spilde, viser en ny rapport fra FN.
PODCAST: Solcelleboom kan give affaldsboom. Hør en lyd fra rummet
Støttefri solcelleprojekter pibler frem over hele landet, men den store vækst i solcelleanlæg kan give et kæmpe affaldsproblem om nogle år, for panelerne er meget svære at genanvende. Der må skabes et partnerskab om at booste danske luksusprodukter på verdensmarkedet.
Cheminovas gamle gift skal varmes eller vaskes væk
Giftdepotet på Harboøre Tange blev for næsten fire årtier siden nævnt i en Shu-bi-dua-sang, og dengang havde det allerede været et problem i 25 år. Nu er der endelig udsigt – og penge - til en løsning: efter alt at dømme med opvarmning eller jordvask.
EU-rapport advarer: Miljøtilstanden er forværret
Den hidtil mest omfattende vurdering af miljøet i Europa slår alarm om tab af biodiversitet og overforbrug af naturressourcer.
Plastik, truede dyr og kvælende røg: Har du styr på forskellen mellem miljø og klima?
Selv garvede debattører og politikere får ofte rodet miljøet ind i klimadebatten.
Techtopia #123: Bæredygtig dansk teknologi viser verden vejen
Græsprotein, røntgen til affaldssortering, enzymer i fødevarer, batterier til husets vindenergi og mikroorganismer til rens af olie. De gode ideer falder over hinanden, når HI Messen uddeler sin hi Sustainable Development Award.
Danskeres kroppe forgiftet af dobbelt så meget dioxin som EU anbefaler
EU har sat nye, lavere anbefalinger for indtag af giftstofferne dioxiner og dioxinlignende PCB. Det danske optag er næsten dobbelt så højt som EU’s anbefalinger, og det er sidt nyt for folkesundheden.