SYNSPUNKT Atomkraft Ja Tak: Forskeres notat er ikke teknologineutralt
16 danske forskere udgav i forrige måned et notat med titlen ”Fakta om atomkraft i Danmark”. I Foreningen Atomkraft Ja Tak hilser vi notatet velkommen. Det er fantastisk, at vi nu debatterer …
LEDER Grønne certifikater er blår i øjnene på os og bringer klimakampen i fare
Thise Mejeri på halvøen Salling i Limfjorden overvejer at opføre et solcelleanlæg og en vindmølle for at sikre bæredygtig strøm til en fremtidig produktion med varmepumper og el-kedler fremf…
Politikere ved valgmøde: Nul atomkraft, men de landvindmøller skal op
Ved dagens valgmøde skulle panelet finde løsninger på ikke bare energi, men også uddannelse og mangel på arbejdskraft.
Leder: GDPR-fumleri og småbøder gør loven ligegyldig
Kampen for bedre beskyttelse af europæiske borgeres persondata nærmer sig en vigtig mærkedag. Om to uger er det fire år siden, at GDPR trådte i kraft og for alvor satte databeskyttelse på dag…
Atomkraftlisten giver svar om vindmøllestop, prisen på en kWh og politisk kidnapning af IDA
Ingeniøren har bedt listen Atomkraft ja tak! svare på de mange spørgsmål, som læserne kvitterede med, da listen blev valgt i IDA’s repræsentantskab.
Radioaktivt malm på Risø: Roskilde Kommune kræver løsning
Roskilde Kommune ønsker ikke at forlænge fristen for et påbud om at fjerne det lavradioaktive malm fra Risø. Byrådet tager stilling onsdag.
Ugens debat: Nytter det noget at sortere affaldet?
Brug af robotter til eftersortering giver lige så god kvalitet i genanvendelsen af plast samt mad- og drikkekartoner som kildesortering, skrev vi for nylig på baggrund af en ny rapport. I debatten på ing.dk benyttede mange lejligheden til at lufte en generel kritik af kildesortering af affald.
Leder: Lad teknologien tage noget af skraldet
Regeringen er flere gange – også på denne lederplads – blevet kritiseret for at basere alt for store andele af Danmarks CO2-besparelser på endog særdeles umoden teknologi. Kritik har der og…
Den skinbarlige sandhed eller løgn på løgn? Vi har tjekket, om Netflix-dokumentaren Seaspiracy holder vand
Flere af påstandene i dokumentaren er stærkt overdrevne, vurderer danske eksperter.
Greenland Minerals svarer på kritikken omkring forurening med Thorium
Ingeniøren har forelagt selskabet Greenland Minerals kritikken angående deponering af restmaterialer fra en kommende mine ved Kvanefjeld i Grønland. Læs svaret her.
Debat: Thoriumforurening er et overset problem i Kvanefjeld
Før en tilladelse til minedrift i Kvanefjeld i Grønland må mineselskabet redegøre for håndteringen af det radioaktive grundstof thorium, skriver geolog.
Affaldsbranchens ‘dødsliste’ vækker kritik: Nye anlæg lukkes, gamle bevares
KL’s lukkeplan bygger på usikkert datagrundlag. Hvis den implementeres, vil de tilbageværende forbrændingsanlæg i 2030 gennemsnitligt være tæt på den traditionelle pensionsalder – og det ældste over 50 år gammelt.
Kronik: Fangst og lagring af CO2 er kendt og afprøvet teknologi
Henrik O. Madsen er bestyrelsesformand i Aker Carbon Capture, og Johan Byskov Svendsen er leder af forretningsudvikling i Ineos Oil and Gas Denmark Illustration: Privatfoto Regeringens…
Debat: Hvorfor lyttede miljøstyrelsen?
Siden 2014 har Ole Elmose advaret om, at der ikke er methan nok i de gamle deponier til, at biocovers ville være rentable. Nu er ordningen stoppet, og han konstaterer, at han havde ret.
S vender 180 grader: Nu er affaldsforbrænding ikke kritisk infrastruktur
Regeringens forslag om privatisering af affaldsforbrændingsanlæg som vejen mod mindre forbrænding og import af affald til fordel for øget genanvendelse har mødt bred kritik, men Socialdemokratiets klimaordfører forsvarer ideen.