Kandidat til IDAs formandspost: »Det handler om at sikre, at vi spiller hinanden gode i IDA«
Flere medlemmer skal deltage aktivt i IDAs arbejde. Derfor vil Aske Nydam Guldberg, Ingeniør & TeknologiListen, sætte fokus på moderne former for frivillighed, som appellerer til de yngre årgange. Derudover skal IDA blande sig mere i den offentlige debat med ekspertviden.
Ugens debat: Brænd mere affald, og stop russisk gas
Det er til løbende diskussion, om sortering eller afbrænding af affald giver mest energi og mindst CO2. Læserne på ing.dk synes, diskussionen er overflødig nu, hvor affaldet kan hjælpe os fri af russisk gas.
Dansk Affaldssortering om liberalisering: ‘Risiko for flere skraldebiler i samme område’
Et forslag om liberalisering af affaldsindsamling kan betyde, at forskellige private aktører kan hente affald i samme boligkvarter men på forskellige tidspunkter af dagen.
Verdens atomvagthund er bekymret: vil rejse til Tjernobyl og sikre anlæg
Ifølge generaldirektøren for Det internationale Atomenergiagentur beror det på held, at der endnu ikke er set alvorligere konsekvenser af den russiske invasion af Ukraine. Nu vil han rejse til landet for at kontrollere og understøtte den nukleare sikkerhed i Ukraine.
BAGGRUND: Fluorstoffer er unikke forureninger, der aldrig forsvinder
PFOS har en kemisk struktur, der giver unikke egenskaber. Men den forlader ikke kroppen, hvor den påvirker hormoner og forringer sædkvaliteten.
Fagligt talt: Fiskeriet smider årligt tonsvis af plastikaffald i havet
Denne Fagligt talt er skrevet af Eva Maria Pedersen, specialkonsulent, DTU Aqua Finn Larsen, seniorforsker, DTU Aqua og Henrik Gislason, professor emeritus, DTU Aqua Går man langs stranden,…
Replik: Mælkekartonen er den bedste løsning, og snart er den endnu bedre
Selvfølgelig skal mælk leveres til forbrugeren i den mest bæredygtige emballage. Netop derfor bør vi beholde mælkekartonen. Vores beregninger viser, at CO2-udledningen fra en Arla-mælkekarton er cirka halv så stor som en pantflaske lavet af 100 procent genanvendt plastik.
Rester af medicin, koffein og nikotin forurener store dele af verdens floder
Over 25 procent af undersøgte floder i nyt studie indeholder så meget koffein, nikotin eller affald fra medicin, at det udgør risiko for vandøkologien eller forstærker antimikrobiel resistens.
Wermelins hovedpine: Udskyder beslutning om tekstilaffald
Kommunerne må se langt efter at få en konkret dato for, hvornår de skal begynde at sortere tekstilaffald
Dansk miljøderoute: Genbrug af flasker næsten forsvundet
I Københavns Kommune indsamles der stadig hele flasker som sorteres, skylles og genbruges, men i resten af landet er denne mest miljøvenlige affaldshåndtering væk.
Unge på klimatopmødet: Husk at vi bliver verdens ledere en dag
Masser af unge fra hele verden er med til topmødet i Glasgow. Vi har mødt fire, der kommer fra nogle af de mest klimaudsatte områder.
Ugens debat: Affaldsgebyrer stiger – men gør gennemsnittet også?
Borgernes affaldsgebyrer vil i snit højst vokse med 55 kr. Den melding fra miljøministeren er for nylig bakket op af klimaministeren, på trods af at flere kommuner har meldt langt større stigninger ud. Læserne på ing.dk fæstner sig mest ved de stigende gebyrer og tvivler på det lovede gennemsnit.
FN-rapport erklærer klimakatastrofe: Verden er på vej mod 2,7 grader i 2100
»Tiden med halve tiltag og hule løfter skal afsluttes,« lød det fra FN’s generalsekretær, Antonio Guterres, på et pressemøde i dag, da han præsenterede en ny UNEP-rapport, som tegner et sort billede af fremtidens klima.
10 medlemslande midt i EU-kontrovers: Giv atomkraft det grønne stempel
Kontroversen om hvorvidt atomkraft skal have et grønt stempel af EU fortsætter.
Kronik: Et klimarigtigt landbrug kræver masser af teknologi – og meget af det kender vi ikke endnu
Jørgen E. Olesen er professor og institutleder ved Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet Illus.: Privatfoto De igangværende forhandlinger om en klimaplan for landbruget under…