Penge til nye ideer: Kan man lære noget uden en hjerne - eller lave brint i en mikrobølgeovn?
Villum Fonden har uddelt 100 mio. til 51 forskere, hvor ideen er konge.
Giver det mening at kildesortere i ti fraktioner? Fagfolk er delt i to lejre
De to danske universiteter SDU og DTU har markant forskellige holdninger til, hvorvidt tiden er moden til at satse på central eftersortering af affald.
Forskere advarer mod forurening fra milliarder af mundbind: ’Det er en tikkende plastikbombe’
Verden over bruger vi millioner af mundbind hvert eneste minut, og de kan gøre stor skade, hvis de ender i naturen.
Forskere: Mikroplast fra mundbind truer miljøet
Boom i brug af engangsansigtsmasker verden over skaber et affaldsproblem, der drastisk vil øge problemet med mikroplast i miljøet, advarer forskere.
Leder: Vi skal ikke acceptere brug og smid-væk kulturen uden kamp
Kan det virkelig passe, at vi i en tid, hvor vi kan nå til Mars, ikke kan bygge vaskemaskiner, mobiltelefoner og biler, der holder længere end to år? Svaret er naturligvis nej. Alligevel går de…
World Economic Forum: Alle fly kan flyve på bæredygtige brændstoffer i 2030
Kommunalt affald og restprodukter fra landbruget findes i rigelige mængder til, at der hvert år kan produceres 500 millioner ton bæredygtige flybrændstoffer. Danmark kan blive markedsleder.
Kronik: Power-to-X forvandler blæsevejr og luftforurening til grønne brændstoffer
Erik C. Wormslev er udviklingschef for Klima, Energi og Ressourcer i Niras Illustration: Niras Power-to-X er ‘det nye sort’, når man vil være grøn. Du har måske hørt om det, m…
Overraskede forskere: 2.600 år gammelt skelet havde velbevaret hjerne
Efter 11 år har de fundet forklaringen på, hvorfor hjernen har holdt sig så godt.
Ny rapport: Vi kan flyve grønt om få år
I en rapport, som offentliggøres i dag, viser forskerne, at det er muligt at fremstille bæredygtigt flybrændstof i Danmark på basis af CO2, brint og den biogas, som afgasses fra gylle, halm og fødevareaffald.
Branchedirektør: Vi er nødt til at sortere plast, hvis vi skal genanvende mere
Det er i sig selv utilfredsstillende, at under en tredjedel af plasten indsamlet i danske husholdninger genanvendes. Men vi er nødt til at sortere det for at blive bedre, mener direktør for brancheorganisation.
Nordjysk affaldsselskab: »Glædeligt, at vi genanvender 32,5 procent«
Omkring en tredjedel af nordjydernes plastaffald bliver genanvendt, viser en beregning, Ingeniøren har lavet. Det tal er bestyrelsesformanden i Reno-Nord mere end tilfreds med.
AI kan løse en af robotteknologiens helt store udfordringer
Kunstig intelligens kan gøre industrirobotterne i stand til at tilpasse sig omgivelserne i stedet for omvendt. Men kunstig intelligens kommer ikke til at udkonkurrere konventionel robotprogrammering lige med det samme, mener forskere.
Dansk undersøgelse bekræfter: Megen elektronik kan ikke repareres
Danmark er blandt verdens bedste til at producere elektronikskrot, der shreddes og sejles til store lossepladser i udlandet. Ofte er elektronikken kasseret på grund af småfejl, der ikke kan repareres.