PODCAST Kan vi stole på forudsigelser fra kunstig intelligens?
Hvad hjælper det, at kunstig intelligens ifølge flere undersøgelser kan forudsige borgerkrig med en nøjagtighed på 95 procent, hvis resultaterne ikke kan reproduceres? Ugens Transformator går bag om AI-hypen.
Kunstig intelligens finder nye smarte måder til matrix-multiplikation
Der findes mere effektive metoder til matrixmultiplikation end dem, man lærer i skolen. AI-program har fundet endnu bedre metoder end de, som i dag benyttes i computere.
På LGs nye gamingskærm kan man selv justere buen på skærmen - recordere.dk
LG OLED Flex LX3 er verdens første bøjelige 42" OLED skærm
Forskning: Ny konverterstyring kan afhjælpe elnettets stabilitetsudfordringer
Ph.d.-projekt på DTU har undersøgt, hvordan konverterstyring efter ”grid forming control”-principptet kan være med til at sikre stabiliteten i elnettet i takt med, at de tunge synkrongeneratorer bliver udfaset og fjerner inerti i systemet.
Løsningen af proteinfoldningsproblemet er årets videnskabelige højdepunkt
Gennem et halvt århundrede har forskerne kæmpet med at forstå, hvordan proteiner er foldet. Med nye algoritmer og kunstig intelligens kan de nu for første gang forudsige foldning af proteiner.
Vi er alle dårlige til at navigere gennem byen
Når vi skal navigere gennem en by, forsøger vi at holde vores destination umiddelbart foran os. Men det fører ikke til den korteste rute.
Se video: Teknologi fra autonome biler kan guide synshæmmede
Nyt amerikansk studie kombinerer teknologi fra selvkørende biler og avancerede robotter med en blindestok - med god succes.
Radar-system spotter flydende containere og styrer skibet udenom
Et fransk/tysk opfinder står bag et nyt kamerasystem til mastetoppen på lystbåde, der kan spotte containere og andre fare, når natten er kulsort - og vinden hyler.
ITU-forsker: »Vi behandler kunstig intelligens som en religion«
Når vi støder på et problem, udvikler vi en softwareløsning til at løse problemet. Forsknings- og kunstprojektet ‘ridiculous.software’ sætter spørgsmålstegn ved den praksis.
Lammet mand med hjerneimplantater sætter verdensrekord i at skrive med tankens kraft
Med en fejlrate på under én procent og 90 tegn i minuttet satte en lammet mand ny rekord for ‘tanke-til-tekst’.
Leder: Aarhus-sag afslører farlig fejlkultur blandt forskere
Ordene ‘redeskidere’ og 'bavianer’ optræder i en verserende sag om forskningsfejl og intern kritik på Aarhus Universitet, som Berlingske har beskrevet gennem de seneste uger. …
Sprogmodel finder farlige virusmutationer
En model, der gør det muligt for computere at forstå sprog, kan også pege på de virusmutationer, der kan være modstandsdygtige over for vaccine.
»Nok et af de største luftkasteller inden for IT-sikkerhed«: Ph.d. kaster kritisk blik på phishing-filtre
Generelt er de videnskabelige metoder til at fange phishing-angreb alt for nemme at snyde, påpeger ph.d.-studerende om metoder, der også ligger bag kommercielle sikkerhedsløsninger.
Nye veje til at finde skjulte strukturer i store datasæt
Topologisk dataanalyse kan anvendes inden for mange forskningsfelter, men den praktiske anvendelighed er til debat.
Debat: Naturvidenskab er også sikkerhedspolitik
Naturvidenskabelig forskning i Danmark har i det seneste år måttet afbryde eller undlade at forlænge samarbejde med kinesiske forskere efter sikkerhedspolitiske og etiske overvejelser. Dette er den nye normal for naturvidenskab, forskning og erhvervsliv.