OPEC spår olie som førende energikilde i årtier
En voksende befolkning og en ekspanderende middelklasse i lande som Kina og Indien vil føre til øget efterspørgsel på olie og fastholde råolie som verdens førende energikilde frem mod 2045, hedder det i ny rapport fra Organisationen af olieeksporterende lande, OPEC.
Rumskibe på én kilometer: Kina vil sende supertankere i rummet
De gigantiske fartøjer kan blandt andet fragte mennesker til Mars i fremtiden.
Bagsiden: Atomisbryder genkendt i Netto
Da bagsidelæser Mads Wagner en dag stod i Netto for at købe rejer fra Rejehuset til weekenden, kom han til at se nærmere på låget. Den hyggelige rejekutter på låget af bøtten med grønla…
England investerer milliarder i fremtidens atomkraft og udpeger den »mest lovende«
Den britiske regering vurderer, at den konceptuelle fjerdegenerationsreaktor HTGR har mest potentiale som et demonstrationsprojekt, fordi designet genererer »ekstremt høje temperaturer«, der blandt andet kan udnyttes til at producere brint og fjernvarme.
Atomreaktor nødlukkede: Flyttede en stol for rengøringen
En stol i kontrolrummet på en taiwanesisk atomreaktor blev flyttet for at gøre plads til rengøringen, og så ramte stolen en kontakt, der satte gang i reaktorens nødnedlukningssystem. Uheldet har kostet 985 MW.
Verdens stærkeste magnet på vej til fusionsreaktoren
ITER: Den enorme central solenoid har et magnetfelt der er 280,000 gange så stærkt som Jordens. Det skal bruges til at holde den varme plasma i reaktoren væk fra væggene.
Gennembrud for fusionskraft: Super-X køler plasma med elektromagneter
Et hold britiske forskere har for første gang – med succes – testet et nyt ‘udstødningssystem’, der kan løse et af de største problemer med at udvikle kommerciel fusionskraft.
Ugens debat: Modulært eller sært?
Et konsortium ledet af Rolls-Royce fortsætter med at forbedre på sit design af hvad de kalder ‘små modulære atomreaktorer’. Debatten på ing.dk fortsætter med at spænde vidt, når emnet er på banen.
Nyt legeringsmateriale godkendt til kraftværker
For første gang i 30 år, er et nyt metal blevet godkendt til brug i højtemperaturs-reaktorer.
DNA-skader kan forklare stigning i skjoldbruskkirtelkræft efter Tjernobyl-ulykken
Forskere har undersøgt sammenhænge blandt 359 børn, der fik kræft efter at være blevet eksponeret med stråling, samt 81 personer, der blev født mere end ni måneder efter ulykken.
Leder: Vejen mod klimamålet skal føres uden om skoven
Vi står i øjeblikket ved en afgørende korsvej i dansk klimapolitik. Med udsigt til, at EU-kommissionen vil blåstemple afbrænding af træpiller som en vedvarende energikilde på linje med vin…
Debat: Thoriumforurening er et overset problem i Kvanefjeld
Før en tilladelse til minedrift i Kvanefjeld i Grønland må mineselskabet redegøre for håndteringen af det radioaktive grundstof thorium, skriver geolog.
Kronik: Kinas nye mål er godt nyt for kloden og for Danmark
Det kom som en overraskelse, at Kina satser på at være CO2-neutral i 2060. Det kan give gode muligheder for eksport af dansk energiteknologi.
Canada satser på udvikling af smeltet salt-reaktor
Privat canadisk virksomhed har fået 96 mio. kroner i offentlig støtte til udvikling af smeltet salt-reaktor. I Danmark satser virksomheden Copenhagen Atomics på, at Holland bliver det første sted, hvor der bygges en smeltet salt-reaktor.
»Konge på verdens elektricitetsmarkeder:« IEA spår lys fremtid for solceller
Det internationale energiagentur udnævner solcelle-teknologien som værende den primære drivkraft i væksten indenfor grøn strøm de kommende ti år.