Undersøgelse af asteroide fra Hayabusa-2: Verdenshavene stammer måske fra rummet
Japanske og internationale forskere har nu analyseret stykker af asteroiden Ryugu, og fundet frem til at den både indeholder tegn på vand og livets byggesten.
Kontroversiel opfinder: »Mine drænrør virker altid«
Interview: Transportministeren har åbnet for nye forsøg med de omstridte drænrør, som opfinderen Poul Jakobsen over hele verden graver ned for at redde sandstrande. Ingeniøren har spurgt Poul Jakobsen, hvorfor han ignorerer rapporter, der kalder rørene virkningsløse og kun accepterer egne rapporter som videnskab.
Millioner af mennesker mangler rent drikkevand: Her er tre teknologier, som kan redde verden fra at dø af tørst
Vand taget ud af den blå luft og renset toiletvand er blandt buddene på at løse drikkevandsproblemet.
Fem begivenheder i 2020, der kan give dig lidt klimaoptimisme tilbage
Billigere sol og vind, grønt brændstof og politisk vilje betyder, at klimaet forhåbentlig går bedre tider i møde.
Debat: Naturvidenskab er også sikkerhedspolitik
Naturvidenskabelig forskning i Danmark har i det seneste år måttet afbryde eller undlade at forlænge samarbejde med kinesiske forskere efter sikkerhedspolitiske og etiske overvejelser. Dette er den nye normal for naturvidenskab, forskning og erhvervsliv.
Spørg Fagfolket: Hvordan navigerer og beregner man ruten til Mars?
En læser har funderet over, hvordan man kan ramme Mars så præcist efter syv måneder. Det svarer professor fra DTU Space på.
Astronomerne kan nu endelig studere de gådefulde delta Scuti-stjerner
International forskergruppe har fundet en lille undergruppe af en stjernetype, som tidligere har været vanskelig at studere, som svinger helt regelmæssigt ligesom Solen og derfor kan studeres med asteroseismologi.
Ugens debat: Ny løsning skal få opladning op i omdrejninger
En ny hurtigladestation til elbiler udnytter det ældgamle svinghjulsprincip til at booste den kapacitet, elnettet kan levere. Læserne på ing.dk mente, ideen var interessant, men mange foretrak batterier.
FN-nødråb: Vi er længere fra at redde klimaet end nogensinde
Vi er nu på vej mod en global temperaturstigning på 3,2 grader, viser FN-rapport. Det vil få uoverskuelige konsekvenser.