Astronomerne kan nu endelig studere de gådefulde delta Scuti-stjerner International forskergruppe har fundet en lille undergruppe af en stjernetype, som tidligere har været vanskelig at studere, som svinger helt regelmæssigt ligesom Solen og derfor kan studeres med asteroseismologi.
Jens Ramskov får H.C. Ørsted-medalje I 200-året for opdagelsen af elektromagnetismen går H.C. Ørsted Sølvmedalje for kun tredje gang til en videnskabsjournalist.
Æreskodeks skal forhindre snyd ved eksamener på DTU DTU’s skriftlige eksamener kommer i den periode til at foregå uden overvågning. Alligevel stoler dekanen på, at kun få vil snyde, og at langt størstedelen vil holde sig til DTU’s æreskodeks.
Det offentlige forskningsbudget sætter ny rekord Stat, kommuner, regioner og EU budgetter med 24,2 milliarder kroner til forskning i år. Universiteterne øger deres andel af de statslige bevillinger til 62,9 procent.
Norsk datatilsyn kritiserer uklarheder i corona-app Uklarheder og mangelfuldt analysearbejde er grunden til, at det norske Datatilsyn har kritiseret den norske pendant til Sundhedsstyrelsen, Folkehelseinstituttet.
Datatilsynet kritiserer uklarheder i Norges corona-app Uklarheder og mangelfuldt analysearbejde er grunden til, at det norske Datatilsyn har kritiseret den norske pendant til Sundhedsstyrelsen, Folkehelseinstituttet.
Data fra 8.500 enheder afslører patienter på norske sygehuse 8500 enheder, der befundet sig på norske sygehuse eller krisecentre, har afgivet nøjagtig data, der kan afsløre identiteten på enhedernes ejere. Dataene er så præcise, at de kan afsløre, hvilke afdelinger de har bevæget sig på.
PODCAST: Kan vi undvære affaldsforbrænding? Kritisk blik på corona-app Danske affaldsforbrændingsanlæg skal udfases, mener nogle eksperter. Men er Danmark klar til det? Dansk corona-app skal alligevel bygges med teknologi fra Apple og Google. Analyse af næsten 100 millioner Facebook-brugere afslører voksende modstand mod vacciner.