I lastbiler, på kraftværker og i industrien: Dieselmotorer kan ombygges til brint
Et hold forskningsingeniører fra UNSW Sydney i Australien har taget patent på et nyt system til at ombygge dieselmotorer til at køre på 90 procent brint.
SYNSPUNKT Raketter kan og skal sendes op fra Danmark
Et lovforslag, der netop har været i høring, vil forbyde private/ikke statslige raketaktiviteter i Danmark. Det kan få betydelige konsekvenser for dansk uddannelse, erhvervsliv og sikkerhed. Det…
Topforskere i USA har mistet deres status som verdens mest citerede
Kina har førertrøjen på inden for alt fra AI over bioteknologi og udgivelse af forskningsartikler. Nu er topforskningen også den mest citerede.
Kontroversiel opfinder: »Mine drænrør virker altid«
Interview: Transportministeren har åbnet for nye forsøg med de omstridte drænrør, som opfinderen Poul Jakobsen over hele verden graver ned for at redde sandstrande. Ingeniøren har spurgt Poul Jakobsen, hvorfor han ignorerer rapporter, der kalder rørene virkningsløse og kun accepterer egne rapporter som videnskab.
Nasa sender for første gang en raket fra et kommercielt rumcenter udenfor USA
Nasa har sendt den første raket fra en kommercielt australske Arnhem Space Center, ASC. Det er centeret første lancering og Nasas første kommercielle opsendelse udenfor USA.
Værd at Vide Natrium og kalium tager kampen op med lithium
Gennem mange år har forskerne undersøgt alternativer til lithium-ion-batterier. Kalium og ikke mindst natrium er de mest oplagte muligheder.
Hedebølger over polerne: australsk varme blæser ind over Antarktis
Over de seneste syv dage har målestationer i Arktis og Antarktis vakt ekstraordinær bekymring i det globale polar- og klimaforskningsmiljø. Ekstreme begivenheder som polare hedebølger tyder på, at globale klimaforandringer kan være tættere på worst-case end tidligere antaget.
Blodprøve identificerer risiko for Alzheimers
En nyudviklet blodprøve koster en tiendedel af en hjernescanning.
Chef for nyt dansk stamcellecenter: Tiden er inde til at reparere organer
Stamcelleforskningen er gået ind i ny æra fra grundforskning til anvendelse. Men det skal både forskere og virksomheder lige lære, understreger CEO for nyt, dansk stamcellecenter.
Ældgammel naturmedicin kan muligvis forbedre kræftbehandling
Et stof fra en australsk plante ser ud til at modvirke resistens mod kemoterapi.
Truslen fra supervulkaner ulmer konstant
Et internationalt forskningshold har ved at studere en ældgammel supervulkan i Indonesien fundet frem til, at sådanne vulkaner forbliver aktive og farlige selv tusindvis af år efter et superudbrud. Forskerne håber, at den nye viden kan være med til at forudse fremtidige udbrud.
Verdens første detaljerede kort over klodens koralrev
Ved hjælp af mere end 2 millioner satellitbilleder har et hold forskere sammenstykket et omfattende kort over verdens koralrev. Det skal hjælpe til at bevare de skrøbelige økosystemer mod klimaforandringerne.
Ikke bare et farverigt offer: Koralrev kan være nøglen til at bremse den globale opvarmning
Sunde verdenshave og koralrev udgør kernen i at skabe balance i klimaet, mener førende forsker.
Gipsskrue med fjeder fjerner larm fra naboer
Ny skrue med fjeder skal udgøre billig lyddæmpning mellem rum.
Klimakrisen går hårdt ud over vores mentale sundhed
Britisk undersøgelse: Klimaforandringerne er skyld i selvmord, trauma og angst og kalder på øjeblikkelig handling.