Overblik: Kunstig intelligens i life science – en genvej fyldt med omveje?
AI har givet lægemiddel-industrien enorme muligheder, men kan lovgivningen følge med? Og hvor meget kan vi stole på algoritmerne?
Debat: Naturvidenskab er også sikkerhedspolitik
Naturvidenskabelig forskning i Danmark har i det seneste år måttet afbryde eller undlade at forlænge samarbejde med kinesiske forskere efter sikkerhedspolitiske og etiske overvejelser. Dette er den nye normal for naturvidenskab, forskning og erhvervsliv.
Dosering af medicin rykker ned på din smartphone
Forskere på Københavns Universitet har udviklet en prototype på en app, der på sigt kan optimere dosering af lægemidler til den enkelte patient samt sikre imod falske produkter. Alt sammen med QR-koder på firkantede tabletter og blockchain.
Lectio stiller 130.000 opgaver til rådighed for forskere uden at informere gymnasier eller elever
»Utrygt,« siger Danske Gymnasier, efter at opgaver er stillet til rådighed for forskere til udvikling af antiplagiat-program, uden tilladelse fra gymnasier eller elever.
DIKU-professor afviser problemer med dataetikken i algoritme til at opdage købte opgaver
Et nyt værktøj udviklet på KU bruger maskinlæring til at identificere opgaver, som ikke er skrevet af eleven selv. Det kræver adgang til elevernes opgaver, men DIKU-professor Stephen Alstrup afviser, at der er problemer med dataetikken.
Stort spring i regnekraft på DTU og KU: Ny supercomputer har 49.120 CPU-kerner
DTU og Københavns Universitet har købt næste generation af supercomputeren Computerome, der især bruges til beregninger af life science forskning.
Danmark vil bygge supercomputere med 21 andre EU-lande
Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers melder Danmark ind i det store europæiske High Perfomance Computing-samarbejde, der skal udvikle supercomputere i præ-exaskala – 100 millioner milliarder beregninger pr. sekund.