Kronik: Prioriter din tid, og få udbytte af ny teknologi
Mange små og mellemstore virksomheder risikerer at komme endnu længere bagud, hvis de ikke prioriterer at bruge tid på at sætte sig ind i de nyeste teknologiske udviklinger.
Debat: Naturvidenskab er også sikkerhedspolitik
Naturvidenskabelig forskning i Danmark har i det seneste år måttet afbryde eller undlade at forlænge samarbejde med kinesiske forskere efter sikkerhedspolitiske og etiske overvejelser. Dette er den nye normal for naturvidenskab, forskning og erhvervsliv.
Danske forskere vil energimærke software
Brugen af it er en af nutidens helt store strømslugere. Derfor arbejder forskere på metoder til at måle konkret strømforbrug og dernæst udvikle et energimærke, så vi i fremtiden kan få mere bæredygtig software og softwareinstallationer
Dansk pioner om certificeringer til skyen: »Bottomline er, at det ikke betyder så meget«
De store cloud-udbydere tilbyder certificeringer som vejen frem til de gode jobs. Og flere bliver certificerede, men hvor nødvendige er cloud-certificeringerne egentlig? Få tre forskellige bud her.
Dosering af medicin rykker ned på din smartphone
Forskere på Københavns Universitet har udviklet en prototype på en app, der på sigt kan optimere dosering af lægemidler til den enkelte patient samt sikre imod falske produkter. Alt sammen med QR-koder på firkantede tabletter og blockchain.
Lectio-direktør om kritik af forskeradgang: Gymnasieopgaver indgår kun som data til maskinlæring
Direktør bag gymnasieplatform forsvarer, at virksomheden har stillet 130.000 opgaver til rådighed for forskere. Det er nemlig ikke elever det handler om, men ettaller og nuller, lyder det.
DIKU-professor afviser problemer med dataetikken i algoritme til at opdage købte opgaver
Et nyt værktøj udviklet på KU bruger maskinlæring til at identificere opgaver, som ikke er skrevet af eleven selv. Det kræver adgang til elevernes opgaver, men DIKU-professor Stephen Alstrup afviser, at der er problemer med dataetikken.
Data science hos Nets: Undgå sumpen af halvfærdige projekter
Målet er ikke at lave en intellektuel legeplads, men at skabe værdi, fortæller Nets.
DEBAT: Hvordan får danske iværksættere mest muligt ud af data fra satellitterne?
Debatoplæg II: Op til en konference 8. oktober om Danmarks rumstrategi efterlyser Uddannelses- og Forskningsministeriet input til, hvad Danmark skal fokusere på som rumnation. Giv dit besyv med her.
Unge flokkes om uddannelse i kunstig intelligens
DTU har ramt mere end plet med en helt ny bacheloruddannelse, hvor 164 studerende kæmper om 30 pladser. DTU forventer derfor et historisk højt karaktergennemsnit.
Big data p arbejde: Sdan ved Fullrate p sekundet, nr din router fejler
Klumme: Hvordan kan trivielle data i store mngder give ny indsigt? Fullrate har bygget sit eget vrktj til netvrksanalyse, og det giver lynhurtig, prcis og nyttig information. Kom med en tur i maskinrummet.. .
Hvad ved du om neurale netværk? Læs her om brugen af dem til overvågning af havvindmøller
Metodikker udviklet inden for machine learning over de sidste 30 år er i dag med til at understøtte Siemens Wind Park Service overvågning af store vindmølleparker.…