Spørg Fagfolket: Hvorfor ser man ikke biler og fly med overflader som en golfbold?
Et par læsere undrer sig over, hvorfor man ikke ser biler og fly med små fordybninger i overfladen, når nu golfbolde suser sådan afsted. Det svarer teknologivirksomheden Trackman på.
LEDER Politikerne har ingen svar på transportens største problemer
Trods et salg af elbiler, der sætter rekord, vil der i 2030 køre næsten lige så mange fossilbiler på vejene i Danmark som i dag. Det er et af de helt klare tegn på, at den grønne omstilling …
Kampen mod støj kan ikke følge med fremtidens togtrafik
Hver femte europæer er plaget af trafikstøj, og trods ambitiøse 2030-mål risikerer flere at blive udsat for sundhedsskadelig støj.
700 millioner kroner på udvikling: Grønne dæk af plantebaseret gummi
Dæk produceret af gummi fra ørkenbusk er bedre end almindelig dæk, når det kommer til tunge køretøjer.
Leder: Er Kattegatforbindelsen endnu et prestigeprojekt uden klar gevinst?
Det blev en lidt overset, men bemærkelsesværdig nyhed, da Ingeniøren for nylig afslørede nye beregninger for Kattegatforbindelsen. De viste et klimamæssigt turnaround for projektet, der fortsa…
Parkering: Sådan påvirker corona og benzinpriser danskerne - recordere.dk
Nedlukninger og stigende benzinpriser påvirker bilisternes adfærd, viser en ny opgørelse over parkeringsdata gennem de seneste to år fra EasyPark.
IEA fremlægger 10-punktsplan for at skære ned på olie
Vi skal køre mindre og langsommere, for at sænke olieforbruget.
Niels Bohr fysiker giver sit bud: Sådan flyver ufoer …hvis de findes
Hvis fremmed liv har besøgt Jorden, så har det krævet ekstremt hurtige fartøjer. Men er overlyshastighed overhovedet muligt? Teoretisk fysiker forklarer mulighederne med udgangspunkt i nye ideer til såkaldte warp-drives.
LEDER: EU’s chip-ambition er nødvendig
Hvis nogen havde forestillet sig, at EU-Kommissionsformand Ursula Von der Leyens udmelding af den såkaldte Chips Act i midten af september ville betyde knopskydning af europæiske processorfabrikk…
Vestager midt i chipkrise: Ikke muligt for EU at blive selvforsynende
EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, slår i et interview med CNBC fast, at EU ikke kommer til at blive selvforsynende med mikrochips. Det handler om prisen.
Nyt projekt skal lette dronernes liv i luften
Det vælter frem med store og små droner, men det er svært at tjene penge på de flyvende robotter. 5G-netværk, en lufthavn og et forskningsprojekt skal hjælpe teknikken og forretningsmodellerne på vej.
DMI får ny supercomputer
En ny supercomputer, der er ejet i et samarbejde mellem Irland, Island, Holland og Danmark, skal give tidligere og mere præcise vejrudsigter
Spørg Fagfolket: Hvorfor lader Kombardo ikke bornholmerbusserne stå i Ystad?
Hvorfor sejler Kombardo de forurenende busser hele vejen til Bornholm og tilbage igen i stedet for at lade passagerne gå de sidste 300 meter fra færgen til Rønne? Det svarer Molslinjen på.
Tid i fly, biler og robotter skal tæmmes med datatrafik
DTU forsker undersøger, hvordan man bedst synkroniserer tid på tværs af mange forbundne sensorer, aktuatorer og processorer.
På søndag risikerer GPS-udstyr at hoppe knap 20 år tilbage i tiden
En fejl i et lille softwareprogram der henter og oversætter tidsangivelser fra GPS-satellitter, betyder at udstyr med GPS risikerer at gå i sort natten mellem lørdag og søndag, fordi dataangivelsen bliver rykket tilbage marts 2002.