Eksperter efter demobyggeri: Stil skrappere energikrav til byggeri I 2017 droppede regeringen de planlagte stramninger af energikravene til nybyggeri, der skulle være trådt i kraft i 2020. Men et demonstrationsbyggeri har vist, at de droppede krav kan opfyldes billigt
Bliver 2019 året, hvor byggeriet begynder at tage bæredygtighed seriøst? Den største klimapåvirkning fra nyt byggeri skyldes produktion af byggematerialer, selve byggefasen og nedrivningen. De danske politikere vil imidlertid ikke stille krav om at minimere påvirkningen – men flere private bygherrer vil ikke længere acceptere den blinde plet.
Dansk Byggeri: Nye energimærker er fint men ikke nok Regeringens planer for at mindske antallet af fejlagtige energimærker og gøre dem mere brugbare får ros fra entreprenørerne. Men det er bare ikke nok til at få renoveringstakten op på det nødvendige niveau.
Dansk fjernvarme kan løse Europas klimaproblemer En kombination af vindkraft, dansk fjernvarmeteknologi og energieffektive bygninger kan gøre Europas energiproduktion meget grønnere, mener eksperter.
Klimaplan 2018: Organisationer savner visioner Interesseorganisationer, brancheorganisationer og selskaber har reageret på regeringens nye klimaplan med både tilfredshed og skuffelse. IDA savner bl.a. bud på energieffektivisering i byggeriet.
Kronik: Uddannelsesinstitutioner, er I nok på tværs? Søren Brøndum er direktør for byggeri i Rambøll, og Ditte Rode er arkitekt og leder af Rambølls afdeling for Arkitektur & Integreret Design Illustration: Privatfoto Skole…