Om sommeren har solcellerne på Svalbard højere virkningsgrad end i Sydeuropa
Snedækkede fjeldsider og kold luft gør, at solcellerne på Svalbard gør solcellerne effektive selv i en lufthavn i Arktis.
Kunstig energiø i Nordsøen er teknisk mulig: Skal stå klar om 12 år
Ny forundersøgelse viser, at det både teknisk og økonomisk er realistisk at bygge en kunstig energiø midt i Nordsøen med en kapacitet på op til 15 GW i starten af 2030'erne. Nu rækker danske, tyske, og hollandske eltransmissionsselskaber ud til politikerne.
Selskab bag eksploderet tankstation: Vi vil konkurrere med diesel i Danmark
Norske Nel gik kort inden weekendens ulykke i Norge sammen med blandt andet den irske busproducent Wrightbus om at levere udledningsfrie brintbusser til Europa.
Danske forskere: Det haster stærkt med at finde nye katalysatorer til spaltning af vand
Iridium er sjældent og dyrt, og det vil være en flaskehals for at opskalere processer til spaltning af vand. Nye katalysatorer behøves derfor.
Ingen gaveideer? Her er tre juleoverraskelser, videnskaben har muliggjort
Gennembrud på gennembrud har i de senere år gjort en række teknologier så billige, at de kan finde vej ind under juletræet.
Nyt projekt skal bygge plast med CO2
DTU og Siemens skal forsøge at føre produktionen af ethylen via CO2-elektrolyse ud af laboratoriet og ind i industrien i nyt projekt. Nu går jagten ind på en katalysator, som muliggør det.
Nyt gennembrud øger metal-luft-batteriers levetid
En oliebarriere mellem anode og elektrolyt kan løse stor udfordring med lovende aluminium-luft-batterier, viser forskere fra MIT.
Kronik: Vi mangler klare brandregler for lithium-ion-batterier
Tim Andersen er seniorspecialist, Rambøll, master i brandsikkerhed Illustration: Rambøll Stadigt flere private huse, boligforeninger og erhvervsvirksomheder bruger lithium-ion-batter…
Dansk forsker gemmer solens varme til om vinteren i en særlig væske
Processen genererer ingen CO2 og væsken kan opbevare varmeenergien i op til 18 år - uden isolering. Teknologien kan måske tages i brug indenfor fem år.
Europæiske raketter skal gøre comeback
Når Ariane 6 i 2020 træder ind på raketscenen, skal den kunne begå sig på et stadig mere presset kommercielt marked, hvor SpaceX har slået tonen an.
200 brintbusser på vej til Danmark i hemmelighedsfuldt projekt
Brintvirksomheden Nel i Herning har sammen med sit norske moderselskab fået 300 millioner EU-kroner til at sende 600 brintbusser ud at køre på de europæiske veje.
Ny rapport: Verdens energibehov går ned fra 2035 – og elbiler får en stor del af æren
Ifølge det norske konsulentfirma DNV GL vil elbilsalget tage fart om få år.
Pilotanlæg skal teste produktion af grøn ammoniak
Nyt samarbejde skal mellem Siemens Gamesa og GreenLab Skive skal undersøge muligheder for at etablere et pilotanlæg som kan fremstille grøn ammoniak fra vindmøllestrøm. Det kan erstatte fossil-tung traditionel ammoniak og bruges som brændsel i skibe.
Aarhus-forskere vil sende omdannet CO2 ud på naturgasnettet
På Aarhus Universitet har forskere og danske virksomheder udviklet et pilotanlæg, der kan omdanne CO2 til metangas. I fremtiden kan drivhusgassen blive en værdifuld ressource, lyder det fra en af forskerne.
Arriva skal skifte havnebusser på diesel ud med elektriske havnefærger i København
Arriva har vundet udbuddet om at levere fem nye, elektriske havnefærger til Københavns Havn. De skal bygges af hollandske Damen Shipyards og være klar til driftstart i 2020.