Atomkraft kan godt betale sig - men først i slutningen af den grønne omstilling
Først når et land har minimeret sin fossile andel af elproduktionen til omkring 20 procent, kan atomkraft konkurrere med vind og sol på prisen, konkluderer ny forskning fra Stanford University.
Det blev en sommer med rekord i CO2 fra naturbrande
Et tørrere og varmere klima har ført til »nogle ekstremt store og hurtigt udviklende brande« i naturen. CO2-udledningen herfra satte i løbet af sommeren nye rekorder, lyder det fra EU’s Copernicus Atmosphere Monitoring Service.
Katalytiske nanopartikler skal under den helt store lup
Med avanceret elektronmikroskopi med en opløsning på 50 picometer vil DTU-forskere studere kemiske reaktioner af betydning for den grønne omstilling.
Hvorfor har sommerens vejr været så ekstremt?
Tørker, oversvømmelser og skovbrande. De ekstreme situationer bliver endnu mere ekstreme, siger ekspert.
Flyselskab vil købe flyvende elektriske taxier til lufthavnstransport
Det amerikansk flyselskab United Airlines vil flyve passagererne over belastede motorveje og til lufthavnene med elektriske taxifly.
Forskere afslører mysterium om træers vækst
Med en genteknologisk metode er det nu for første gang muligt at se ind i planters byggeproces. Den nye forskning i planters cellevægge udført af blandt andre Københavns Universitet åbner op for at skabe stærkere byggematerialer og mere klimaeffektive træer.
Fem begivenheder i 2020, der kan give dig lidt klimaoptimisme tilbage
Billigere sol og vind, grønt brændstof og politisk vilje betyder, at klimaet forhåbentlig går bedre tider i møde.
Skovrydning og klimaet presser verdens største regnskov: 40 procent kan blive til en tør savanne
Det skyldes, at Amazonas risikerer at miste evnen til lave sit eget regnvejr.
Zombie-brande i Arktis udledte fem gange danmarks CO2-udslip
Klimaforskere er overraskede, alarmerede og dybt bekymrede over rekordhøje CO2-udledninger fra Arktis. Nyeste tal viser 35 procent stigning efter et rekordår.
Natur skal trække CO2 ud af atmosfæren og gøre Californien CO2-neutral
Amerikanske forskere har vist, hvordan staten Californien i 2045 kan være CO2-neutral. Det vil blandt andet kræve, at naturområder genoprettes, så der årligt trækkes 125 mio. ton CO2 ud af atmosfæren.
12 år gammel klimarapport: I 2020 begynder massive skovbrande i Australien
En rapport fra 2008, bestilt af den australske regering, advarede om, at 2020 ville blive året med de første voldsommere brande på grund af global opvarmning.
10 vigtige opdagelser videnskaben stod bag i 2018
Hvert år bliver vi klogere. Og videnskaben har i år fundet svar på både skøre, mærkelige og virkelig vigtige dele af vores verden. DR Videnskab har samlet årets største bedrifter.
DTU-kamera skal afgøre om der har været liv på Mars
Nasa’s Mars 2020-mission vil medbringe et avanceret kamera fra DTU Space, der kan undersøge om små fossiler gemmer sig i klipper og sten på overfladen af Mars.
Spørg Fagfolket: Hvor mange mennesker befinder sig i fly over jorden lige nu?
En læser er nysgerrig efter at vide, hvor mange mennesker der sådan cirka befinder sig om bord på en flyvemaskine lige nu. Det ved Naviair.
Banebrydende klimalov vedtaget: Californien trodser Trump
Guvernøren i Californien har underskrevet ny lov, som betyder, at 100 procent af statens strøm i 2045 skal komme fra CO2-neutrale energikilder.