Analytiker: Apple klar med MicroLED i urstørrelse næste år - recordere.dk
Apple har i flere år arbejdet på at formindske Micro LED-teknologien til brug i ure
Mars ramt af det kraftigste jordskælv målt uden for Jorden
Nasa har registreret det hidtil største marsskælv på Mars’ overflade. Det er det kraftigste skælv målt på en anden planet end Jorden.
Legendarisk Google-investor foretager historisk stor milliard-donation: Klima bliver det nye it, siger han
Silicon Valley-investoren forudser, at klimaforskning bliver et af de hotteste nye forskningsområder, som bliver en magnet for unge studerende i fremtiden. Derfor er han nu klar med kæmpe donation til Stanford University i Californien.
Rapport: Alexa sender personlige data videre til tredjepart - recordere.dk
Efter en ny rapport er kommet på banen, indrømmer Amazon, at selskabet bruger stemmekommandoer i reklamesammenhæng. Men der er huller i forskningen, siger selskabet. Vi ved det jo godt. Det er bare nogle gange nemt at glemme. Men stort set alle steder, hvor der lovligt kan indsamles data fra vores
Et stigende antal skovbrande i fremtiden modarbejder og vil vælte alle klimamål
Voldsomme skovbrande kommer i fremtiden til at udlede så voldsomme mængder CO2, at det svarer til udledningen fra 2,6 milliarder biler årligt, viser nyt studie
Hedebølger over polerne: australsk varme blæser ind over Antarktis
Over de seneste syv dage har målestationer i Arktis og Antarktis vakt ekstraordinær bekymring i det globale polar- og klimaforskningsmiljø. Ekstreme begivenheder som polare hedebølger tyder på, at globale klimaforandringer kan være tættere på worst-case end tidligere antaget.
Atomkraft kan godt betale sig - men først i slutningen af den grønne omstilling
Først når et land har minimeret sin fossile andel af elproduktionen til omkring 20 procent, kan atomkraft konkurrere med vind og sol på prisen, konkluderer ny forskning fra Stanford University.
Klimaforandringer: Jorden reflekterer mindre lys
Californiske forskere har undersøgt fænomenet ‘jordskin’ og har observeret et fald i det lys, jordkloden reflekterer. Faldet vil potentielt blive større i takt med klimaforandringerne, mener de.
Katalytiske nanopartikler skal under den helt store lup
Med avanceret elektronmikroskopi med en opløsning på 50 picometer vil DTU-forskere studere kemiske reaktioner af betydning for den grønne omstilling.
Nu kan du hjælpe Nasa med at finde deres flotteste satellitfoto
Snelandskab i Sibirien, marker i den egyptiske ørken og et floddelta i Mississippi er blandt finalisterne.
Overraskende gennembrud for laserfusion
I USA har forskere opnået en output-energi på 1,35 MJ for en input-energi på 1,9 MJ i et laserfusionseksperiment. Dermed er de nu ganske tæt på målet om at generere mere fusionsenergi end den energi, der går til at sætte processen i gang.
Asteroide udryddede dinosaurerne, men skabte regnskoven i Sydamerika
Før sammenstødet var regnskove som Amazonas fyldt med nåletræer og så helt anderledes ud, end de gør i dag.
Skovbrande skader sundheden mere end biler
Californiske skovbrandens giftige partikler har forårsaget 10 gange så mange indlæggelser med respirator end andre former for luftforurening, viser en ny undersøgelse.
Luftforurening øger børns risiko for kroniske sygdomme
Blot en dags eksponering af forurening fra biler eller brande kan have en effekt, viser ny forskning.
Nyt studie: Høj dødelighed blandt bygningsarbejdere under Covid-19
Bygningsarbejdere er en af de grupper på arbejdsmarkedet, der er mest udsatte for smittefare under coronapandemien, viser californisk undersøgelse.