Undervandsdrone fra DTU støvsuger fejlslagne golfbolde op af søer
Flere golfklubber har vist interesse for at genbruge golfboldene, fortæller udviklerne.
Katalytiske nanopartikler skal under den helt store lup
Med avanceret elektronmikroskopi med en opløsning på 50 picometer vil DTU-forskere studere kemiske reaktioner af betydning for den grønne omstilling.
Millioner af mennesker mangler rent drikkevand: Her er tre teknologier, som kan redde verden fra at dø af tørst
Vand taget ud af den blå luft og renset toiletvand er blandt buddene på at løse drikkevandsproblemet.
Brand i Tesla-batteripark slukket efter tre dage
Knap havde batteriparken Victorian Big Battery registreret sig som energioperatør i den sydaustralske stat Victoria, før to af parkens batterier brød i brand.
Udtørrede grundvands-magasiner får storbyer til at synke
Mexico City er en af de storbyer, der synker som følge af grundvandsindvinding. Processen kan ikke standses, men dog bremses af mindre vandforbrug og mere kunstig infiltration, hvor man pumper overflade- eller renset spildevand ned i undergrunden, påpeger dansk rådgiver.
Udtørrede grundvands-magasiner får storbyer til at synke
Mexico City er en af de storbyer, der synker som følge af grundvandsindvinding. Processen kan ikke standses, men dog bremses af mindre vandforbrug og mere kunstig infiltration, hvor man pumper overflade- eller renset spildevand ned i undergrunden, påpeger dansk rådgiver.
Over 2,5 milliarder mennesker risikerer at miste adgang til drikkevand
20 procent af verdens grundvandsboringer er i fare for at tørre ud og kan i værste fald føre til konflikter, store strømme af klimaflygtninge og en stigende ulighed, advarer forskere.
Forskere afslører mysterium om træers vækst
Med en genteknologisk metode er det nu for første gang muligt at se ind i planters byggeproces. Den nye forskning i planters cellevægge udført af blandt andre Københavns Universitet åbner op for at skabe stærkere byggematerialer og mere klimaeffektive træer.
Mads Nipper ny topchef i Ørsted – Sådan har han arbejdet med digitalisering i Grundfos
Fra nytår skifter Mads Nipper posten som koncernchef i Grundfos ud med en ny toppost i energivirksomheden Ørsted. Læs eller genlæs interview i Ingeniørens Profilmagasin, hvor han fortalte om sine strategiske overvejelser i pumpevirksomheden.
Efter dieselskandalen: Nu sætter VW strøm til elbiler i USA
På under to år har VW’s datterselskab Electrify America opstillet næsten 400 hurtigladere på tværs af USA. I modsætning til Teslas Supercharger-netværk kan de bruges af alle elbiler.
To slag i minuttet: Forskere har målt blåhvalers hjerterytme
Med sugekop har forskere formået at måle blåhvalers hjerterytme. Resultaterne giver måske svar på, hvorfor hvalerne ikke vokser sig endnu større.
Google sponsorerer forskning i kold fusion: »Interessant, men uden evidens«
Et toårigt forskningsprojekt med deltagelse af førende universiteter i USA og Canada har ikke fundet evidens for kold fusion, men forskning inden for dette område kan alligevel være interessant i mange sammenhænge, mener forskerne.
USA: Microsoft nægter at levere ansigtsgenkendelsesteknologi til politienhed
Microsoft angiver, at de er bekymret for menneskerettigheder ved brug af deres teknologi til ansigtsgenkendelse. Derfor har flere offentlige myndigheder fået nej til at købe teknologien.
10 vigtige opdagelser videnskaben stod bag i 2018
Hvert år bliver vi klogere. Og videnskaben har i år fundet svar på både skøre, mærkelige og virkelig vigtige dele af vores verden. DR Videnskab har samlet årets største bedrifter.
VIDEO Førerløs båd fjerner olieforurening
Norskudviklet båd splitter olien op ved hjælp af havvand under højt tryk, så naturens egne bakterier let kan klare nedbrydningen.