Fik du læst det? Sommersøndage i selskab med det bedste fra dit mediehus
Tilmeld dig vores nyhedsbreve, så du sommeren igennem modtager et eksklusivt udvalg af mindeværdige artikler.
Svensmark: Atmosfærekemikerne tager fejl om kosmisk stråling
DTU-eksperimenter viser, at kosmisk stråling kan skabe mange kondensationskerner for skyer. Kritikere er stadig skeptiske over for, om det i praksis har betydning for klimaet.
Amerikanske borgere får digitalt vaccinepas
I USA kan borgere få dokumentation for vaccine digitalt, men der mangler en international standard for implementeringen af vaccinepas.
Superledning ved stuetemperatur
Sætter man hydrogen, kulstof og svovl under enormt tryk, vil materialet være superledende ved 15 °C.
Er Universet åbent eller lukket? Det er op til en tolkning af data
Planck-satellittens målinger indeholder et signal, der kan være et fingerpeg om, at Universet er krumt og lukket. Men det kan også være en tilfældighed, så Universet er fladt og åbent.
15 sjove anekdoter fra Apollo 11-missionen
Måneuge på ing.dk: Aldrin kom til at knække en vigtig afbryder på månemodulet, Armstrong overså, hvornår motoren skulle stoppes, og Collins vendte Jorden forkert på missionsemblemet. Læs en stribe af de sjove historier fra månemissionen.
45,5 tesla: Ny rekord for et konstant magnetisk felt
Ny teknik for superledende bånd er hemmeligheden bag den seneste magnet-rekord.
I dag fylder World Wide Web 30 år
I dag er det 30 år siden, Tim Berners-Lee begyndte at låse døren, som lukkede menigmand ude fra internettet, op. Nu kæmper han for, at nettet skal være åbent, frit og sikkert.
Rumstationens store magnet jager positroner fra henfald af mørkt stof
Efter mere end seks år i rummet har Alpha Magnetic Spectrometer registreret 1,9 millioner positroner. Deres energifordeling er konsistent med en teori om eksistensen af partikler af mørkt stof, men tolkningen af observationerne er ikke entydig.
Ny rekord for kontrollerbare magnetfelter: 1200 tesla
Japanske forskere sætter ny rekord for hvor kraftige magnetfelter, man kan generere indendørs under kontrollerbare forhold.
Forskere frygter ‘brain drain’: Foreslår Cern-inspireret AI-center
Europæisk forskning i kunstig intelligens taber omgangshøjde i forhold til USA og Kina, advarer forskere i et åbent brev. Europa bør etablere et fælleseuropæisk center for kunstig intelligens, så kontinentets dygtigste forskere ikke smutter til Silicon Valley, mener de.