LEDER Kapitalinteresser bag forskning skal frem i lyset
Stoppet for russisk gas har sammen med klimakrisen sat udviklingen af en bæredygtig energiforsyning på speed. Aldrig før har man diskuteret og kæmpet så intenst om, hvilke teknologier der ska…
Se med online: Kan PtX frigøre os for fossile brændstoffer
Power-To-X bliver peget på som et afgørende element i klimaplanen. Teknologien, der skal nedbringe CO2 udslippet og skaffe os grønne brændstoffer til de transportformer, der ikke kan køre på …
SYNSPUNKT PtX er et klimabedrag
Seks af de planetære grænser er allerede overskredet. De planetære grænser definerer ni områder, der dækker alle økosystemer og alt kredsløb på jorden, som er afgørende for livet på pla…
SYNSPUNKT Møller skal ikke stå stille: De kan lave brint til tyskerne
Synet af vindmøller, der står stille, selvom vinden blæser kraftigt, er et trist et af slagsen, lyder det fra brancheorganisation.
Fagligt talt: Dansk forskning danner grundlaget for fremtidens skibsdesign
Skibe står for 90 procent af den internationale transport og ca. 2,5 procent af den globale CO2 udledning. Med et øget globalt fokus på energieffektivisering samt nye regulativer fra IMO er der…
LEDER Her er 7 ufravigelige punkter til det kommende regeringsgrundlag
Et enkelt mandag adskilte ved det netop overståede folketingsvalg rød og blå blok - hvis ellers man tæller Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne med til blå blok. Både han, de Radikale og…
Get the facts straight: Pros and cons of nuclear power in Denmark
The majority of Danish population is now in favour of nuclear power in Denmark—and researchers want to make sure that the debate is based on facts.
Forstenet CO2 og gammel rockwool skal gøre beton mere klimavenlig
DTU-forskere har indledt jagten på naturlige forbindelser, der kan fremme mineralisering af CO2. Fremtidsvisionen er at kunne gemme CO2 i undergrundens store mængder af basalt.
Se med klokken 11: Sådan flytter vi industrien fra russisk gas til el
Der er forskel på ølbrygning og cementproduktion. Men det hele skal over på el. Ingeniøren afholder i dag klokken 11 online briefing om elektrificering af industrien.
Væk fra russisk gas: Få de gode råd om elektrificering af industrien
Der er forskel på ølbrygning og cementproduktion. Men det hele skal over på el. Nu er både teknik og økonomi indenfor rækkevidde.
Danske borgmestre jubler, når Facebook åbner datacentre - i Holland har de fået nok
Facebook har sat planerne om et enormt datacenter i Holland på pause efter lokale protester.
Metan fra motorer: Naturgas er en større klimasynder end først antaget
Vi har idealiseret billede af naturgas som overgangsteknologi fra olie til VE, skriver PhD kandidat, der har forsket i fænomenet.
Atomkraftlisten giver svar om vindmøllestop, prisen på en kWh og politisk kidnapning af IDA
Ingeniøren har bedt listen Atomkraft ja tak! svare på de mange spørgsmål, som læserne kvitterede med, da listen blev valgt i IDA’s repræsentantskab.
Fagligt talt: Er der en fremtid for plastsolceller i stor skala?
Solceller fremstillet af silicium dominerer markedet i dag, og det har de gjort, siden de først så lyset for mere end 60 år siden. Men - sat på spidsen af Marie Mayer fra Berkeley Universitet …
»IDA opfører sig, som om vi er Greenpeace, men vi er en ingeniørforening«
IDA-listen, De Privatansatte, mener, at foreningen skal passe på med at blive for »aktivitisk« i sin politik særligt i forhold til de 17 verdensmål. Nej, IDA skal tværtimod have mere fokus på verdensmålene, lyder det fra flere IDA-lister.