Trods dyr og umoden teknologi: Kommunale selskaber ønsker strategi for CO2-fangst Affalds- og fjernvarmeforeninger efterlyser en national plan for udvikling og udnyttelse af CCS-teknologi. På verdensplan findes adskillige fejlslagne CCS-projekter og kun to fungerende, kommercielle anlæg, men reduktionskrav kan genoplive teknologien.
Ugens debat: Ophedet debat om varmepumper og fjernvarme Giv tilskud til udskiftning af olie- eller naturgasopvarmning med varmepumper, foreslår Dansk Byggeri. Hvis alle skifter, sparer vi CO2-udledning svarende til en kvart million personbiler. Meldingen har på ing.dk skabt stor debat, som hurtigt kom til at handle om, hvorvidt fjernvarme er fremtiden.
Kronik: Gør elafgiften afhængig af markedsprisen Anders Dyrelund er markedschef for energi, Mogens Kjær Petersen er afdelingsleder kraftvarmeværker, og Flemming Ulbjerg er chefkonsulent for solvarme og varmelagre i Rambøll. Illustr…
Kronik: Skovene er nøglen til klima og biodiversitet Morten Pedersen, afdelingschef, Danmarks Naturfredningsforening Illustration: Danmarks Naturfredningsforening Vi har to store udfordringer. En klimakrise og en biodiversitetskrise. Begge skal lø…
Affaldsforbrændinger vil være CO2-neutrale i 2030 Dansk Affaldsforening vil genanvende mere plast og fange mere CO2 fra affaldsforbrændingen for at levere 5,5 procent af målet om at reducere Danmarks drivhusgasudledning med 70 procent i 2030, skriver de i et nyt udspil.
Ny rapport: Vi kan flyve grønt om få år I en rapport, som offentliggøres i dag, viser forskerne, at det er muligt at fremstille bæredygtigt flybrændstof i Danmark på basis af CO2, brint og den biogas, som afgasses fra gylle, halm og fødevareaffald.
Danfoss-bossens selskab vil generere strøm af saltvand fra oversvømmet gaslager Selskabet Saltpower har søgt om tilladelse til at udnytte vandet fra en saltkaverne i et gaslager nord for Viborg til at demonstrere, at osmotisk tryk kan lave grøn strøm. Men de lokale er skeptiske over for at udlede vandet til en beskyttet del af Limfjorden.