Ny klimadatabase gør oksekød til endnu større skurk: En mørbrad udleder lige så meget CO2 som en køretur til Paris
En ny stor database viser, hvor meget CO2 500 forskellige fødevarer udleder.
Danmark har fået klimavenlige kostråd: Du kan mindske din CO2-udledning med op til 50 procent
Det kræver dog, at de fleste af os omlægger kosten og begrænser vores madspild.
Danske tomater klimasviner otte gange mere end sydeuropæiske
Drivhuse bruger energi og madspild taler for at anvende forarbejdede tomatprodukter uden for sæsonen.
Forskere regner klima-priserne ud: Kød bør være 2,5 gange så dyrt
Budskabet er godt, men der er usikkerheder med tallene, siger dansk forsker.
Forskere regner klima-priserne ud: Kød bør være 2,5 gange dyrere
Budskabet er godt, men der er usikkerheder med tallene, siger dansk forsker.
I en lagerhal i Taastrup gror salat og grønt i 14 etager
Et af Europas største vertikale landbrug er åbnet i Taastrup.
Klimarådet: Vi kan vådlægge over fire gange mere lavbundsjord, end regeringen foreslår
170.000 hektarer lavbundsjorder kan bringe os en femtedel af vejen til Danmarks CO2 mål.
Droner kan blive det næste artilleri i kampen for et bæredygtigt landbrug
Nyt forskningsprojekt med Innovationsfonden i ryggen vil skabe ny metode, der skal sikre, at tørvejorde i landbruget bliver omlagt til klimavenlige naturområder
Vismænd: Ensartet CO2-afgift bør drive omstilling
I vismandsrapporten for efteråret anbefales også, at en undersøgelse af forskellige modeller for road-pricing igangsættes.
Kronik: Vådområder bidrager markant til CO2-udledningen
Søer og vandløb modtager vand fra landjorden med et højt kulstofindhold, hvoraf en del frigøres som CO2 til luften. Tre forskere har undersøgt mulighederne for at reducere CO2-udslippet ved at standse dyrkningen af lavbundsjorder, der hyppigt oversvømmes.
Bæredygtigt, miljøvenligt og skidesundt: Det er tid til at gå på jagt efter blåmuslinger
Du skal dog være obs på, om der er giftige alger eller spildevand i nærheden.
Nyt projekt skal reducere CO2-udledning fra fødevareindustrien markant
20 danske fødevarevirksomheder vil over de næste to år demonstrere, hvordan elektrificering af produktionsprocesser kan spare store mængder energi og CO2-udledning
Kritik af regeringens plan for landbrugsstøtte: »Det er simpelthen tæskedumt«
Regeringen kunne have valgt at bruge 15 procent af EU’s landbrugsstøtte på grønne tiltag, men nøjes med syv procent for at være »fair over for landbrugserhvervet«. Naturfredningsforeningen og Enhedslisten finder det uforståeligt.
Regnefejl undervurderede landbrugets CO2-udslip med 1,6 mio. tons
Med et regnearks-snuptag er landbrugets udslip af drivhusgasser steget med 15 pct. Det gør regeringens 70 pct-mål endnu sværere at nå.
Finanslovsaftale: Landbrug og miljøorganisationer jubler over udtagning af lavbundsjord
Ifølge aftalen, som blev forhandlet på plads i nat, skal der frem til 2030 bruges to milliarder kroner til formålet