Katalytiske nanopartikler skal under den helt store lup
Med avanceret elektronmikroskopi med en opløsning på 50 picometer vil DTU-forskere studere kemiske reaktioner af betydning for den grønne omstilling.
Danske forskere i Science: Fastoxid-elektrolyse kan vinde teknologikampen om power-to-x
I en artikel i Science argumenterer danske universitets- og industriforskere ivrigt for, at fastoxid-elektrolyse (SOEC) til omdannelse af vedvarende energi til kemiske brændstoffer er konkurrerende teknologier overlegen.
Leder: Teknologiske fiks kan ikke klare klimaet alene, Mette
Der gik ikke mange dage fra Eldrups elbil-kommissions udspil til, hvordan det skal lykkes at skubbe 750.000 elbiler ud på de danske veje, til statsminister Mette Frederiksen skød et af de vigti…
Vægtige aktører går sammen om grøn methanol-produktion i Sverige
Under svensk ledelse og med deltagelse af Topsøe og Cowi satser syv virksomheder på at kunne etablere seks fabrikker, der producerer grøn methanol på basis af brint og CO2 rundt om i Skandinavien inden 2030
Virksomheder i fælles opråb: Danmark kan blive Power-to-X-frontløber
17 organisationer og virksomheder opfordrer regeringen til at understøtte en ambitiøs indfasning af Power-to-X- teknologier i Danmark
Nye Borgelige: Regeringens klimamål er trukket ud af den blå luft
Fremskridtsordfører hos NB er ingeniør og kalder sig klimarealist. Han sigter efter rentabel teknologi, der kan reducere drivhusgasudledningen.
Spørg Fagfolket: Hvad blev der af det alternative dieselbrændstof DME?
En læser undrer sig over, at vi pludselig ikke hører så meget mere om æteren DME som brændstof. Professor på DTU Mekanik fortæller om dens fordele og ulemper.
Vindenergi på lager: Dansk teknologi ‘gemmer’ overskudsstrøm i grønt brændstof
Dansk virksomhed ser potentiale i særlig lagring af overskydende strøm fra vind- og solenergi.
Fynsk pilotanlæg skal producere fremtidens grønne råstof fra biogas og brint
Projektet, som netop har fået 16,6 mio. kr. i støtte fra EUDP, skal booste overskydende CO2 fra biogasproduktionen med brint fra vindmøllestrøm ved hjælp af en ny, biologisk metode.
Aarhus-forskere vil sende omdannet CO2 ud på naturgasnettet
På Aarhus Universitet har forskere og danske virksomheder udviklet et pilotanlæg, der kan omdanne CO2 til metangas. I fremtiden kan drivhusgassen blive en værdifuld ressource, lyder det fra en af forskerne.