Eksperter tvivler på regeringens klimaafgift: Efterlyser større opgør med landbrugetDen nye regering lover, at en afgift ikke vil flytte arbejdspladser. Men netop det er der brug for, lyder det fra eksperter.
Dyr og planter er ikke forsvundet i så højt et tempo, siden dinosauerne uddødeVerdens lande mødes i dag til FN-topmøde, hvor de skal forsøge at redde klodens skrantende natur. Det er grundlaget for den menneskelige eksistens, der er på spil.
Kæmpe opsang til verdens ledere har ikke virket: ‘Selvfølgelig er jeg skuffet’Verdens temperaturer vil stige 2,6 grader, hvis der ikke sker noget drastisk, lyder det i endnu en dyster FN-rapport.
Landbrugsrobot tager livet af hundredtusindvis af ukrudtsplanter i timenDen økologiske landbrugsrobot bruger AI og kan gøre sprøjtegift og manuel lugning unødvendig.
Ålegræs og tang binder kvælstof og udrydder alger: Nu skal der plantes løs i fjordeneNu skal der plantes ålegræs flere steder i Danmark. Håbet er, at det kan reducere mængden af kvælstof i havet.
Hul i lovgivningen giver mulighed for at fælde regnskovEt hul i lovgivningen giver brasilianske sojadyrkere mulighed for at fælde regnskov for at udvide deres marker, til trods for at det har været ulovligt siden 2006.
Vertikalt landbrug i Singapore skal levere 500 ton grøntsager om åretAnlægget skal bidrage til republikkens ambition om, at 30 procent af byens ernæringsbehov skal komme fra lokale producenter inden 2030.
Vertikalt landbrug i Singapore skal levere 50 ton grøntsager om åretAnlægget skal bidrage til republikkens ambition om, at 30 procent af byens ernæringsbehov skal komme fra lokale producenter inden 2030.
Verdens mindste havskildpadde driller verdens største raketStarship-systemet er klar om få uger. Men Elon Musk må væbne sig med tålmodighed for myndighederne har sendt ham en lang to-do-liste over tiltag til at beskytte sårbare arter.
Tikkende CO2-bombe i Arktis bekymrer forskerne: Klimaet ændrer sig hurtigere, end vi kan følge medTøende permafrost giver klimaforskerne panderynker. DR har været med forskere i Grønland for at forstå, hvilke problemer det giver, når permafrosten tør.
Kæmpe lager af frossent CO2 bekymrer forskerne: Klimaet ændrer sig hurtigere, end vi kan følge medTøende permafrost giver klimaforskerne panderynker. DR har været med forskere i Grønland for at forstå, hvilke problemer det giver, når permafrosten tør.
Politikere er enige om fremtidens jernbane: Men Kattegat-forbindelse spøger i kulissenFremtiden for jernbanen i Danmark er uafklaret, så længe politikerne holder liv i en mulig ny vej- og jernbaneforbindelse over Kattegat.
Ikke bare et farverigt offer: Koralrev kan være nøglen til at bremse den globale opvarmningSunde verdenshave og koralrev udgør kernen i at skabe balance i klimaet, mener førende forsker.
KU-forskere: Rådne planterester er eminente til at lagre klimafjendske kulstofferSvampe og bakterier er ikke kun onde udledere af CO2. Brugt på den rigtige måde kan de yde effektive bidrag til kulstoflagring i landbrugsjord, understreger forskning fra København og München.
Tang, muslinger og søpølser: Vi kan spare masser af CO2 og få et renere havmiljø, hvis vi bruger havets superhelteVi kan hente millioner af ton mad og foder fra de danske farvande, viser en ny rapport.