Crispr sat på spidsen: Skal vi bruge gensaksen på fødevarerne? Nye lempeligere regler for genteknologien Crispr er på vej i EU, men er det en god idé? Og hvordan? Vi har stillet nogle af de spørgsmål, der deler vandene, til seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening Rikke Lundsgaard og formand for Det Etiske Råd Anne-Marie Gerdes.
EU: Gamle regler for genteknologi bør laves om EU-Kommissionen vil nytænke reguleringen af genteknologi til fødevarer og medicin. Hovedpunktet er, at nye genteknikker skal have egne regler.
Leder: Gensakse er en teknologi – ikke et problem i sig selv I denne uge kom en uventet entydig og kontroversiel kritik af EU-Domstolens regulering af gensaksen Crispr. Kritikken kom fra Det Etiske Råd i Danmark, der – på linje med et kor af forskere –…
Det kølige overblik fra en varm sommer Ingeniøren er på gaden igen med avisen. Her er et overblik over en række af sommerens begivenheder i teknologiens og naturvidenskabens verden, som de har været dækket på ing.dk.
Gensaks giver dilemma: Hvor genmodificerede må vores fødevarer blive? Med genredigeringsteknikker som Crispr/Cas9 kan planteforædlere komme sygdomme i forkøbet med målrettede klip i plantens arvemasse. Men skal det tillades at forebedre vores fødevarer? EU-Domstolen snart tage stilling til.