SYNSPUNKT Et vigtigt værktøj i fremtidens fødevareproduktion: CRISPR
Hvis vi skal i mål med ambitionen om at brødføde en støt voksende befolkning i verden med sunde, sikre og bæredygtige fødevarer, kræver det, at vi har mulighed for på forsvarlig vis at brug…
Crispr sat på spidsen: Skal vi bruge gensaksen på fødevarerne?
Nye lempeligere regler for genteknologien Crispr er på vej i EU, men er det en god idé? Og hvordan? Vi har stillet nogle af de spørgsmål, der deler vandene, til seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening Rikke Lundsgaard og formand for Det Etiske Råd Anne-Marie Gerdes.
Spørg Fagfolket: Hvor gammelt er mennesket designet til at blive?
En læser vil gerne vide, hvor længe menneskekroppen kan holde. Professor på KU har set på forskningen.
Leder: Gensakse er en teknologi – ikke et problem i sig selv
I denne uge kom en uventet entydig og kontroversiel kritik af EU-Domstolens regulering af gensaksen Crispr. Kritikken kom fra Det Etiske Råd i Danmark, der – på linje med et kor af forskere –…
Hør ugens podcast om GMO-fødevarer og super-elcykel
Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, handler denne gang om genmodificerede fødevarer. Hvor slutter planteforædling, og hvor begynder GMO, efter at planteforskere har fået nye, smarte værktøjer som gensaksen Crispr/Cas9.
Gensaks giver dilemma: Hvor genmodificerede må vores fødevarer blive?
Med genredigeringsteknikker som Crispr/Cas9 kan planteforædlere komme sygdomme i forkøbet med målrettede klip i plantens arvemasse. Men skal det tillades at forebedre vores fødevarer? EU-Domstolen snart tage stilling til.