Techtopia #261: Det er bare bryster
Digital etik er ugens emne. Ada Hyldahl Fogh står bag kunstprojektet ‘in transitu’, der er kønspolitisk protest mod Instagrams censur af kvinders brystvorter. Det har til formål at få hendes profil lukket.
Morgen-briefing: Klaus Holse bliver ny formand for Dansk Industri / Digitalt signalsystem skal sikre færre forsinkelser i S-togene / Færøsk kunstudstilling udelukkende lavet af AI
Klaus Holse bliver ny formand for Dansk Industri. Digitalt signalsystem skal sikre færre forsinkelser i S-togene. Færøsk kunstudstilling udelukkende lavet af AI. Mobitel henter Leif Vestergaard ind som bestyrelsesformand. Dansk gamification-selskab lander investering på 10 millioner.
DI’s råd til virksomheder om kommende AI-regulering: ‘Ikke for tidligt at se på teksten’
I 2024 skal en ny EU-forordning regulere brugen af AI, men allerede nu er det danskledede arbejde med standarder i fuld gang. For virksomhederne er det ikke for tidligt at gå i gang med forberedelserne, mener DI.
Techtopia #227: Nu kommer batterikrisen
Klodens voksende flåde af elbiler er tørstige efter batterier, men kapaciteten til at producere så mange batterier findes ikke.
WHO-chef kritiserer GDPR: »Den er ikke egnet til digital sundhedsteknologi«
GDPR er en forhindring for den dataudveksling, som er nødvendig for digital udvikling i sundhedssektoren, mener WHOs europæiske chef for Digital Health.
Ny dansk mærkningsordning skal gøre it-sikkerhed til en konkurrencefordel
D-mærket skal gøre it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse til en styrkeposition for danske virksomheder.
Techtopia #206: AI har hovedrolle i teaterstykke
En kunstig intelligens baseret på sprogmodellen GPT-J spiller hovedrollen i teaterstykket SKY663N på Kulturværftet i Helsingør.
Techtopia #193: Kina viser verden vejen til digital valuta
Kina er blevet et af verdens mest digitale samfund, hvor smartphonen er centrum for alt. Næste skridt bliver en digital, statsstyret valuta.
Techtopia #191: Er du fremtidsparat?
Den amerikanske techjournalist Kevin Roose fra New York Times er gået fra at være techoptimist til at være slave af sin iPhone og har nu skrevet en overlevelsesguide til mennesker i en automatiseret tidsalder.
Techtopia #184: Amalies dybe drømme om Ada
Samtidskunstneren Amalie Smith har skrevet bogen ‘Thread Ripper’ under heftig påvirkning af alle kvindelige computernørders helt: Ada Lovelace. Hør historien om dybe drømme, kunstig intelligens og det digitale materiales forgængelighed.
Techtopia #175: Hvordan forhindrer vi, at kunstig intelligens tager magten i vores liv?
Kunstneren Cecilie Wagner Falkenstrøm udforsker med kunstige intelligenser, hvad der sker, hvis vi ikke længere ved, om vi taler med en maskine eller et menneske.
Techtopia #174: Hvad kan GPT-3?
GPT-3 har sat nettet og folk med interesse for kunstig intelligens på den anden ende, siden den blev introduceret i juli. Den er et stykke maskinlæring, der kan skrive om alle emner mellem himmel og jord.
Techtopia #173: Robotter skriver din avis
Det bliver stadigt mere almindeligt, at algoritmer og softwarerobotter skriver artikler og hjælper journalister med research.
Tre nye Microsoft-datacentre på vej til Sjælland
Tre nye datacentre på Sjælland er en del af Microsofts største investering i Danmark nogensinde. Den offentlige og private sektor glæder sig over adgang til nye cloud-teknologier med maksimal databeskyttelse.
Techtopia #155: Kan en andelsbevægelse skabe ansvarlig AI?
AI, vækst og erhverv – hvor er de danske styrkepositioner? Er vi helt bagud, når det handler om kunstig intelligens? Og stikker Kina og USA af med det hele? Hvad er det egentlig vi kan her i Danmark?