EU forbyder muligt kræftfremkaldende farvestof i dit fredagsslik
Det hvide farvestof E171 findes blandt andet i skolekridt, snebold og lakridsæg.
DNA-skader kan forklare stigning i skjoldbruskkirtelkræft efter Tjernobyl-ulykken
Forskere har undersøgt sammenhænge blandt 359 børn, der fik kræft efter at være blevet eksponeret med stråling, samt 81 personer, der blev født mere end ni måneder efter ulykken.
Drikker du meget light-sodavand? Sødestoffer kan give dig resistente bakterier
Det kan blive et problem for sundheden i samfundet, at vi udvikler flere resistente bakterier.
Middelalder-lort afslører: Sådan kan vores tarmbakterier have set ud før junkfood og medicin
500 år gamle offentlige toiletter viser, at vi havde en bakteriefattig tarm allerede dengang.
Nobelprisen i medicin går til opdagelsen af Hepatitis C
I dag blev årets første Nobelpris uddelt. Den gik til tre forskere for deres opdagelse og arbejde med hepatitis C.
Regionerne kan ikke følge med: Men Danmark har masser af COVID-19-testkapacitet
Både Novo, Lundbeck, Eurofins og DTU er klar til at træde til. En leverandør af testudstyr har tilbudt det kvit og frit til hospitalerne, men får ikke svar.
Vilde idéer om vand undersøges på DTU
Eksperimenter viser, at egenskaberne ved vand kan påvirkes med ultrasvage elektromagnetiske felter. Årsagen hertil nøjes DTU-forsker endnu med at gisne om, men han mener, perspektiverne er store.
Spørg Fagfolket: Hvorfor bliver mine bageplader ikke rene af salmiakspiritus?
En læser bøvler med, at bagepladerne af aluminium ikke bliver rene af salmiakspiritus, mens resten af ovnen bliver fin. Ph.d. i polymerkemi svarer på hvorfor.
Techtopia #103: DNA-saks forandrer fødevarer
Illustration: MI Grafik Abonnér på Techtopia Klik her for at abonnere på podcasten. Du kan også søge på Techtopia i din foretrukne podcast-app. Der er flere apps at vælge…
IBM: Fem teknologier vil ændre landbruget på fem år
Digitale tvillinger, sensorer og mikrobe-analyser er nogle af de teknologier som vil ændre landbruget radikalt over de næste fem år.
Fødevaresnydere skal styres med datadrevet kontrol
Nyt fødevareforlig: Fødevarevirksomheder, der bevidst forsøger at snyde, skal tjekkes oftere, mens duksene får mere fred.