Luftforurening øger børns risiko for kroniske sygdommeBlot en dags eksponering af forurening fra biler eller brande kan have en effekt, viser ny forskning.
Magnetbånd lever i bedste velgående: Nu kan du lagre 580 terabyte på ét båndUdsigten til høje elregninger og ondsindede cyberangreb giver et fornyet fokus på magnetbånd som alternativ til roterende harddiske og SSD. Nu har IBM og Fujifilm vist, at de kan lagre 580 terabyte på et enkelt magnetbånd.
120.000 år gamle sten kan ændre Danmarks historie: Neandertalere boede måske på SjællandNye fund kan betyde, at mennesker kom til Danmark 100.000 år, før vi troede.
Middelalder-lort afslører: Sådan kan vores tarmbakterier have set ud før junkfood og medicin500 år gamle offentlige toiletter viser, at vi havde en bakteriefattig tarm allerede dengang.
Crispr-opfinder får Nobelpris i kemiGensaksen Crispr er blevet et både uundværligt - og frygtet - redskab i kampen mod sygdomme og klimaforandringer. I dag modtog opfinderne Nobelprisen i kemi.
Lektor om forskeres GDPR-frustration: Hovedproblemet er, at gældende regler ikke blev overholdtGDPR begrænser danske forskere, men det skal den også, mener lektor i persondataret. For ellers kan det gå ud over borgernes tillid til forskningen.
Lig får skoven til at skifte farve: Kan blive en del af opklaring af mord i fremtidenBlandt andet har rygere et stof i kroppen, som kan gøre træernes blade lysere.
Elefanter tilbage til Danmark: Istiderne afslører hvilke arter, der kan overleve klimakrisenKlimaforandringerne betyder, at vi kan få eksotiske dyrearter i Danmark
Overraskende opdagelse: Coronavirus har tidligere lagt verden nedEn formodet influenza-pandemi i 1889 skyldtes i virkeligheden et coronavirus, viser dansk forskning.